Antena Meniu Search
x

Restricții de circulație pe unele drumuri din Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea, din cauza ninsorilor

Pe unele drumuri naționale din județele Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea au fost impuse restricții de circulație din cauza condițiilor meteorologice. Ninge abundent în mai multe zone din țară, iar pe unele drumuri stratul de zăpadă face imposibil traficul în condiții de siguranță.

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 17:48

ninsori trafic șosea
Restricții de circulație pe unele drumuri din Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea, din cauza ninsorilor - Shutterstock (arhivă)

Au fost impuse restricții de circulație pe unele drumuri naționale din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Este oprită circulația pe DN 23B, între localitățile Stupina - Ciorăști, județul Vrancea. De asemenea, pe centura ocolitoare a municipiului Roman, județul Neamț.

Sunt și drumuri naționale cu restricție de tonaj mai mare decât 7,5 tone: DN 24B, între localitățile Albița și Huși, județul Vaslui; DN 28, între localitățile Costuleni și Răducăneni, județul Iași; DN 28A, între localitățile Moțca și Pașcani, județul Iași.

MAE: Atenționare de călătorie în Republica Moldova din cauza ninsorilor abundente

Pe acelaşi subiect

MAE a transkis o atenționare de călătorie în Republica Moldova, unde a fost emis un cod portocaliu, în intervalul 7-10 ianuarie 2024, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului țării și unde va ninge abundent.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Republica Moldova că Serviciul Meteorologic de Stat local a emis un cod portocaliu, în intervalul 7-10 ianuarie 2024, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului țării. Începând cu data de 8 ianuarie 2024 va ninge abundent (15-20 l/mp), izolat se va semnala vijelie. Se așteaptă intensificări ale vântului la rafală, de până la 15-20 m/s, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, comparativ cu vremea din ultima perioadă, pe drumurile publice se vor forma troiene și polei, iar pe vegetație și pe firele electrice se va depune chiciură", potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al R. Moldova recomandă cetățenilor să nu pornească la drum cu mijloacele de transport, în special în ziua de 8 ianuarie 2024, atunci când precipitațiile abundente sub formă de ninsoare ar putea crea dificultăți de deplasare. În cazul în care deplasările sunt inevitabile, conducătorii auto trebuie să se asigure că drumurile naționale și locale sunt practicabile, iar autovehiculele să fie alimentate suficient, dotate cu pneuri de iarnă și echipament special pentru deszăpezire și lanțuri pentru anvelope. Bateria telefonului trebuie menținută permanent încărcată, astfel încât, în situații de risc, să poată fi apelat Serviciul 112.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Restricții de circulație pe unele drumuri din Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea, din cauza ninsorilor