Antena Meniu Search
x

TeleormanLeaks. Ce documente despre Tel Drum conține valiza găsită în Teleorman. Mii de documente și fotografii, publicate de Rise Project

TeleormanLeaks. Documente din valiza găsită la Teleorman, despre firma Tel Drum, au fost publicate de Rise Project, site-ul nemaiputînd fi accesat la scurt timp după publicare.

TeleormanLeaks, documentele din valiza găsită la Teleorman, despre firma Tel Drum, au fost publicate de Rise Project. Site-ul nu a mai putut fi accesat la scurt timp după publicare.

Site-ul Rise Project a publicat, luni, primul articol despre conținutul valizei cu documente Teldrum găsite în Teleorman.

La scurt timp, site-ul nu a mai putut fi accesat.

Valiza cu documente Tel Drum, găsită în Teleorman

Pe acelaşi subiect

Rise Project a anunțat, sâmbătă seară, că o valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman. Potrivit Rise Project, valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei.

Luni, Rise Project scrie că valiza conține "exact ce a vrut gruparea “Dragnea” să ascundă de procurori la descinderile din 2017, în dosarul în care președintele PSD este acuzat de inițierea unui grup criminal organizat".

Teleorman Leaks. Începutul

Jurnaliștii scriu că, în vara anului 2010, fiul lui Liviu Dragnea i-a trimis un email directorului general Tel Drum, Petre Pitiș, pe adresa personală. 

"Salut,

Am și eu o datorie la un tip și nu vreau să cer lui Liviu că mă ceartă, mă poți ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru mașini. Te rog frumos.", este mailul trimis de Ștefan Dragnea.

Și Tel Drum a plătit până s-a întors iarna. Curgeau facturi precum cea de pe 14 decembrie 2010, care i-a torpilat inbox-ul lui Pitiș cu douăzeci de minute înainte de prânz, scrie Rise Project.

Potrivit sursei citate, informațiile sunt arhivate pe trei suporturi digitale, majoritatea fiind documente în format electronic. Cele mai recente au fost salvate pe 26 iunie 2017, perioadă în care procurorii DNA lucrau deja la dosarul de crimă organizată.

În august 2017, DNA a descins la Tel Drum, fiind ridicate calculatoare și documente. Însă, pe 22 august, Petre Pitiș, directorul general al companiei, venea la sediul central DNA ca să asiste procedural la percheziția informatică a computerelor.

La ieșirea de la DNA, directorul Petre Pitiș a declarat: “N-am o relație personală cu domnul Dragnea. Nu l-am întâlnit nici când era preşedinte al Consiliului Judeţean, nu a semnat el contractele, ci un vicepreședinte.”

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Teleorman Leaks. Ce conține valiza cu documente Tel Drum

Rise Project publică imagini cu ceea ce conținea valiza găsită de un țăran din Teleorman.

Astfel, în valiză au fost găsite:

- un hard-disk în care a fost salvat conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum.

Ce conține valiza cu documente Tel Drum, gasita in Teleorman

Acesta conține mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuși, rapoarte de audit, tabele contabile etc.

În plus, sunt stocate pe hard-disk 14.800 de foto și video de la evenimentele companiei cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane, precum și 54.710 mailuri și atașamentele de pe adresa de serviciu.

- o tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș.

Ce conține valiza cu documente Tel Drum, gasita in Teleorman

Pe aceasta sunt stocate, de asemeenea, 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie; agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “L I V I U”, “Băsescu”, “Hrebe”, ”Dăncilă”, „Bănicioiu”, ”Pieleanu”; e-mailurile de pe adresa de serviciu a managerului

- un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum, Nicoleta pene, și sute de procese verbale cu lucrări edilitare recepționate și fotografii din companie.

Nicoleta Pene, sefa de gestiune in Tel Drum, potrivit documentelor prezentate de Rise Project

- Peste o mie de hârtii, reprezentând: 

Copii de pe documente personale ale familiei Dragnea

Planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria

Facturi pentru necesități private, achitate de Tel Drum

Evidențe contabile paralele structurate pe grup

Registre de vânătoare pentru domeniile controlate de corporație

Documentele firmelor-satelit care scot bani din Tel Drum

Tranzacții cu furnizori, cereri de oferte, corespondențe tipărite,

Desfășurătoare bancare ale mai multor companii

Bilete de avion, pliante din excursii, rezervări, chitanțe de hotel

Notițe scrise de mână cu cheltuieli urgente și socoteli

- Știre în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » TeleormanLeaks. Ce documente despre Tel Drum conține valiza găsită în Teleorman. Mii de documente și fotografii, publicate de Rise Project