Antena Meniu Search
x

Român ucis de poliţie, în Indonezia: "L-au împuşcat ca pe un câine!"

Un român a fost ucis de poliţie, în Indonezia, în timpul unei arestări. Vasile Solomes a fost împuşcat în cap de agenţii care încercau să îl reţină pe el şi un alt român. "L-au împuşcat ca pe un câine!", spune al doilea român arestat la Jakarta.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 12.11.2019, 08:16

Un român a fost ucis de poliţie, în Indonezia, în timpul unei arestări. Vasile Solomes a fost împuşcat în cap de agenţii care încercau să îl reţină pe el şi un alt român. "L-au împuşcat ca pe un câine!", spune al doilea român arestat la Jakarta.

Poliţia indoneziană a arestat doi suspecţi de fraudă bancară şi furt de pe carduri prin metoda skimming, ambii cetăţeni români, indentificaţi ca Vasilea Solomes şi Cristea. Primul a fost împuşcat în cap şi a decedat apoi în drum spre spital. 

Arestarea a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, în dreptul unui bancomat de pe o stradă din Jakarta, în timp ce se pregăteau să scoată bani fraudulos din ATM. Poliţia indoneziană a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat cum s-a ajuns la uciderea românului.

Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora, prin metoda skimming, au fost atacate conturile a 17 persoane.

Pe acelaşi subiect

Român ucis de poliţie, alt român, martor

Vasile Solomes, fotografiat de poliţişti

"Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude.", a declarat șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta, comisarul Argo Yuwono. În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români. 

Reprezentanții poliției susțin că Vasile Solomes s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus la riposta polițiștilor prezenți. Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile fiind împușcat în cap. A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui.

Vasile Solomes era din Negreşti Oaş, iar Cristea e din Craiova, aşa cum scrie Cancan. Acesta din urmă a şi transmis, prin intermediul unui apropiat, că de fapt Vasile a fost executat de agenţii care-i arestaseră. Vasile nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist. Fiind suprins în flagrant în fața bancomatului, nu s-a opus arestării, susţine Cristea. "Doar a vociferat", spune apropiatul acestuia, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis "ca pe un câine".

Doi români arestaţi la Jakarta, unul ucis de poliţie

Presa indoneziană mai scrie că suma pe care cei doi au sustras-o din bancomate până în momentul arestării e de aproximativ 9.000 de euro. Cristea riscă, aşa cum scrie presa de la Jakarta, 20 de ani de închisore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Român ucis de poliţie, în Indonezia: "L-au împuşcat ca pe un câine!"