Antena Meniu Search
x

Românul care a ucis o englezoaică lovind-o cu ciocanul, acum şase ani, condamnat la închisoare pe viaţă

Cristian Sabou, românul de 28 de ani care a ucis-o, în 2013, pe Valerie Graves, în Bosham, Marea Britanie, şi-a recunoscut luni fapta şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 11.11.2019, 16:03

Românul trebuie să stea cel puţin 23 de ani în închisoare
Cristian a ucis-o pe Valerie cu mai multe lovituri de ciocan - The Telegraph

Cristian Sabou, românul de 28 de ani care a ucis-o, în 2013, pe Valerie Graves, în Bosham, Marea Britanie, şi-a recunoscut luni fapta şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Înainte de Crăciunul din 2013, Sabou a pătruns în casa victimei, estimată la 1,6 milioane de lire sterline, a găsit-o pe aceasta dormind în pat şi a ucis-o cu mai multe lovituri de ciocan la nivelul capului.

Românul trebuie să stea cel puţin 23 de ani în închisoare, înainte să ceară pentru prima dată eliberarea condiţionată

Conform The Telegraph, Sabou a pătruns în casa victimei cu scopul de a fura bani şi aur, fiind convins că femeia nu este acasă.

Înainte de a o ucide pe Valerie Graves, o bunică de 55 de ani, Cristian efectuase mai multe lucrări la casa respectivă, astfel aflase că victima urma să plece de Crăciun.

Mai mult, românul s-ar fi decis să acţioneze după ce ar fi primit un pont conform căruia în casa respectivă se afla un seif plin cu bani şi bijuterii.

În momentul în care a găsit-o pe Valerie în dormitor, dormind, Cristian s-a speriat şi a atacat-o, lovind-o de mai multe ori cu ciocanul la nivelul capului.

Apoi a fugit, părăsind Marea Britanie şi revenind în România.

Autorităţile britanice au avut nevoie de mai mulţi ani pentru a-l prinde pe Cristian, care s-a refugiat între timp în Dej, la circa 2.400 de kilometri distanţă de locul în care a comis crima.

Sursa amintită precizează că peste 9.000 de persoane au fost audiate în acest caz şi s-au preluat peste 3.000 de probe ADN, înainte ca asasinul să fie descoperit.

Pus în faţa dovezilor, Cristian şi-a recunoscut luni vina şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Trebuie să stea cel puţin 23 de ani în închisoare, înainte de a putea solicita eliberarea condiţionată.

Magistraţii au rămas oripilaţi pe crima comisă de român. L-au acuzat pe acesta că "a preferat să comită o crimă odioasă în loc să fugă, profitând de faptul că Valerie este adormită şi îi va fi greu să-l identifice".

De asemenea, magistraţii au precizat că "loviturile au fost extrem de violente, victima suferind răni aproape asemănătoare cu cele pe care le capeţi când te loveşte o maşină, într-un accident de circulaţie".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Românul care a ucis o englezoaică lovind-o cu ciocanul, acum şase ani, condamnat la închisoare pe viaţă