Antena Meniu Search
x

Româncă de 20 de ani, însărcinată, ajută alți români năpăstuiți de epidemia de coronavirus din Italia

O tânără româncă de 20 de ani, însărcinată, ajută alți români năpăstuiți de epidemia de coronavirus din Italia. Maria îi primește în casa ei, le dă de mâncare, și lansat o inițiativă devenită virală pe rețelele de socializare.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 12.03.2020, 16:23

  • Maria va naște în curând o fetiță.
  • E și soțul ei s-au oferit să găzduiască români cu probleme din Italia.

O tânără româncă de 20 de ani, însărcinată, ajută alți români năpăstuiți de epidemia de coronavirus din Italia. Maria îi primește în casa ei, le dă de mâncare, și lansat o inițiativă devenită virală pe rețelele de socializare.

Sute de români s-au trezit pe drumuri în Italia, după ce și-au pierdut locurile de muncă, sau li s-au încheiat contractele și nu au mai putut să revină în țară, Peninsula fiind declarată în întregime zonă roșie de coronavirus. Au postat mesaje disperate pe Facebook, și alți români din Italia au sărit imediat să îi ajute. Printre ei și Maria, o tânără de doar 20 de ani care se pregătește să devină mămică.

Maria Munteanu, o tânără din Brăila care locuiește în Viano, o comună în provincia Emilia-Romagna, a urmărit postările de pe grupul Voluntari în Europa și miercuri seara a scris și ea un mesaj. Tânăra de doar 20 de ani a studiat în Italia și a fost voluntar pe ambulanță. 

"Buna ziua! Vroiam sa postez de aseara dar am mai vazut o postare de genul. Dar o doamna a spart ghiata asa ca postez si eu. Noi Stam langa Reggio Emilia, umpic mai in munte. Daca Este cineva ce nu are unde sta si noi putem ajuta o persoana, doua care au de suferit de pe urma acestei situatii pana ce se rezolva treaba. Am putea chiar si sa gasim vreun loc de munca daca Este necasar! Nu stam minunat financiar dar unde mananca doi pot manca si 4! Va rog nu imi mai vb cu dumneavoastra. Am 20 de ani!!", a fost mesajul tinerei.

Pe acelaşi subiect

Ea și soțul ei Alex au decis să posteze mesajul pentru că au trecut și ei prin experiențe dure ca imigranți, scrie Libertatea. "Suntem singuri aici eu și soțul și știm cum e să fie greu, să nu ai o vorbă bună și un sprijin, iar cei ce sunt acum în anumite situații nu au nici aceste lucruri și nici un acoperiș deasupra capului.", spune Maria. 

Tânăra e însărcinată în 38 de săptămâni.  "Momentul perfect pentru a naște, nu?", adaugă Maria. "Am plâns destul. Mai trebuie să facem și haz de necaz un pic. Știu sigur că nu voi uita niciodată venirea pe lume a piticii noastre."

Mai mult, Maria a început după izbucnirea epidemiei de coronavirus în Italia, împreună cu alte viitoare mămici, o campanie de conștientizare despre importanța statului în casă în perioada aceasta. Ele au desenat pe cartoane curcubee cu mesajele #noistamacasa și #totulvafibine, scrise în italiană, pe care le-au pus apoi în balcoane și la geamuri sau pe Facebook. I-au îndemnat și pe alții să facă la fel, iar mișcarea a căpătat proporții în peninsulă, iar la ferestre și la balcoane au început să apară mesaje Andra Tutto Bene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Româncă de 20 de ani, însărcinată, ajută alți români năpăstuiți de epidemia de coronavirus din Italia