Români reţinuţi, după ce au ajutat opt migranţi din Afganistan să intre ilegal în ţară

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 04.01.2021, 14:47.
Actualizat: 04.01.2021, 14:51

Doi români au fost reţinuţi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş după ce, duminică seara, au fost prinşi ajutând opt migranţi din Afganistan să intre ilegal în România.

Românii au fost propuşi pentru arestare preventivă

Românii au fost opriţi în trafic cu maşina plină cu migranţi

Poliţia Frontieră

Acţiunea s-a petrecut pe Drumul Judeţean DJ 593, între localităţile Foeni şi Giulvăz, când poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Cruceni au oprit în trafic un autovehicul înmatriculat în România.

Oamenilor legii le-a atras atenţia numărul mare de persoane aflate în autovehicul, 10.

S-a stabilit că şoferul şi unul dintre pasageri sunt români, iar celelalte opt persoane provin din Afganistan.

Cei opt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, au recunoscut că au pătruns ilegal în România, din Serbia, cu ajutorul celor două călăuze amintite, iar ulterior românii ar fi trebuit să-i ajute să treacă graniţa în Ungaria pentru a ajunge, în cele din urmă, într-un stat dezvoltat din vestul Europei.

Cei doi români au fost propuşi pentru arestare preventivă

Cei opt migranţi din Afganistan sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în timp ce românii au fost reţinuţi 24 de ore, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.

Cei doi români vor fi prezentaţi luni magistraţilor de la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.