Antena Meniu Search
x

Români prinşi la frontieră cu două maşini Tesla de 160.000 €, furate din Norvegia

Doi români au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Vama Giurgiu în timp ce încercau să scoată din ţară două autoturisme Tesla, model X şi S, în valoare de 160.000 €.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 10.07.2019, 13:35

Doi români au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Vama Giurgiu în timp ce încercau să scoată din ţară două autoturisme Tesla, model X şi S, în valoare de 160.000 €.

Pe 9 iulie, în jurul orei 09.00, un român, care conducea o platformă pe care era transportată o maşină marca Tesla model X în valoare de 90.000 de euro, s-a prezentat la Vama Giurgiu.

Poliţiştii au făcut verificări şi au descoperit că maşina figura ca fiind furată din Norvegia, din data de 27 iunie 2019.

Mai mult, în imediata apropiere a vămii, poliţiştii au descoperit, staţionând pe marginea drumului, un alt autoturism Tesla, model S, condus de un român de 39 de ani care a declarat că aşteaptă o platformă pentru a transporta maşina în Bulgaria.

Pe acelaşi subiect

"Şi de această dată, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări cu privire la  autoturismul respectiv în bazele de date şi au contactat autorităţile norvegiene care ne-au informat că maşina aparţine unei firme de leasing din Norvegia, fiind astfel emisă o alertă de bun căutat pentru confiscare, în acea zi", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Cele două maşini Tesla au fost confiscate în Vama Giurgiu

Maşini Tesla de 160.000 de euro, confiscate la Vama Giurgiu

Luaţi la întrebări de poliţişti, cei doi români au declarat că transportau cele două autoturisme în Bulgaria, după ce au fost rugaţi de un prieten, şi că nu ştiau că cele două maşini Tesla erau furate din Norvegia.

După confiscarea celor două autoturisme de lux, poliţiştii de la Vama Giurgiu au descoperit o altă maşină furată.

În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, un român de 34 de ani s-a prezentat la vamă, la volanul unui autoturism marca Land Rover.

"În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, în data 14.08.2018", au declarat poliţiştii de frontieră în comunicat.

Românul a declarat că a cumpărat maşina din Marea Britanie, anul trecut, şi că nu ştia că este furată.

Atât în cazul celor doi români prinşi cu maşini Tesla furate, cât şi a celui cu autoturism marca Land Rover, poliţiştii au deschis dosare penale pentru tăinuire.

Maşinile, evaluate la 178.000 de euro, au fost confiscate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Români prinşi la frontieră cu două maşini Tesla de 160.000 €, furate din Norvegia