Antena Meniu Search
x

Un copil din Arad a paralizat parțial, după ce a fost mușcat de o căpușă

Un copil diagnosticat cu boala Lyme a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, după ce a prezentat brusc o pareză bilaterală.

de Redactia Observator

la 10.07.2019, 11:32

Copil diagnosticat cu boala Lyme
Copilul a fost diagnosticat rapid, iar acum se recuperează neașteptat de bine - Profimedia Images

Un copil diagnosticat cu boala Lyme a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, după ce a prezentat brusc o pareză bilaterală.

Adolescentul de 14 ani din Arad a dezvoltat brusc simptomele specifice bolii Lyme, fiind diagnosticat rapid de către medicii specialiști din Timișoara.

Conform doctorului Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al spitalului, copilul are neuroborelioză, prezentând o paralizie parțială la nivelul membrelor inferioare și superioare. 

Un copil care a prezentat brusc o pareză bilaterală, nu se mai putea deplasa. Doctorii i-au făcut test de Borrelia și a ieșit pozitiv. Este vorba despre un copil de 14 ani din Arad. Fără să știe când a fost înțepat, la un moment dat a prezentat o pareză la membrele inferioare și superioare. Acum se recuperează, mișcă mâinile, a mers neașteptat de bine, urmează să fie externat zilele următoare”, a declarat doctorul Virgil Musta, pentru TION.

Boala Lyme se transmite prin intermediul căpușelor, în special în sezonul cald, atunci când parcurile și spațiile verzi adăpostesc numeroase insecte. 

De altfel, potrivit sursei citate, zeci de persoane din Timișoara au ajuns la spital pentru a li se extrage căpușe sau pentru a li se oferi tratament, în ultima perioadă. 

Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din cauza faptului că, afectând întregul organism, simptomele și semnele ei seamănă cu cele ale altor boli, iar reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un copil din Arad a paralizat parțial, după ce a fost mușcat de o căpușă