Antena Meniu Search
x

Video România ar putea deveni hub de asistenţă umanitară în Ucraina. Sute de militari francezi au ajuns la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Preşedintele Kaus Iohannis a propus ca România să devină un hub de asistenţă umanitară pentru Ucraina. Ajutoarele colectate ar putea fi trimise mai uşor din ţara noastră, datorită graniţei lungi cu statul vecin, a apreciat preşedintele. Propunerea a venit în timpul discuţiei de aseară cu mai mulţi şefi de stat, printre care Joe Biden sau Emmanuel Macron. 

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 12:09

Vezi și

De asemenea, Klaus Iohannis a cerut ca un grup de luptă NATO să fie constituit cât mai rapid pe teritoriul ţării noastre. Între timp, un prim contingent din cei 500 de militari francezi care vor fi staţionaţi în ţara noastră a sosit, ieri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Şedinţă CSAT, pe tema agresiunii din Ucraina

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, are loc, marţi, urmând a fi discutată situaţia agresiunii din Ucraina şi implicaţiile asupra ţării noastre precum şi gestionarea unui eventual flux masiv de refugiaţi. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la evoluţiile privind situaţia de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi implicaţiile pentru România.

Un alt subiect se referă la măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiaţi/persoane strămutate pe teritoriul naţional, în contextul securitar internaţional. În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

O şedinţă CSAT a fost convocată şi joi, imediat după atacul Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după şedinţa CSAT pe tema situaţiei din Ucraina, că Federaţia Rusă a ales calea reprobabilă a violenţei armate masive împotriva unui stat suveran, a ales forţa tancurilor în detrimentul vieţilor cetăţenilor, iar România condamnă ferm această agresiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » România ar putea deveni hub de asistenţă umanitară în Ucraina. Sute de militari francezi au ajuns la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu