Antena Meniu Search
x

România ar putea primi în aprilie primele doze de vaccin Covid de la Johnson & Johnson

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a anunţat că România a putea primi în scurt timp vaccinul anti-covid de la compania Johnson & Johnson. Serul ar avea o eficienţă similară cu cel produs de AstraZeneca.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 23.02.2021, 13:18

Vaccinul de la Johnson & Johnson ar putea ajunge în România în aprilie - Zuma Press / Cezary Kowalski via Hepta

Vaccinul Johnson & Johnson ar putea ajunge în România din aprilie

Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă: "După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia în vederea obţinerii autorizării de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Ne aşteptăm ca de la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piaţă, ceea ce ar însemna că în aprilie am putea deja să primim primele doze de la compania Johnson & Johnson. Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe bază de adenovirus. De această dată este un adenovirus de tip uman. Eficacitatea vaccinului este similară cu cel de la AstraZeneca însă are un avantaj foarte mare, acela că la acest moment se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare".

Condiţiile de stocare şi transport pentru vaccinul produs de Johnson & Johnson sunt permisive, a precizat Gheorghiţă.

Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă:  "Condiţiile de stocare şi de distribuţie sunt similare cu o temperatură obişnuită de lanţ de frig, de +2 - +8 grade. Deci iarăşi, am avea în portofoliu un al patrulea vaccin care ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare"

Comitetul naţional de coordonare a vaccinării a transmis, miercurea trecută, că vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie, dacă datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului vor fi suficient de cuprinzătoare şi robuste. De asemenea, CNCAV a precizat că CureVac şi Novavax transmit date, în prezent, către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru revizuire continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » România ar putea primi în aprilie primele doze de vaccin Covid de la Johnson & Johnson