Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii, evacuaţi de trupele speciale franceze din secţia de votare de la Marseille (video)

Românii veniţi să voteze la Consulatul din Marseille au fost evacuaţi de trupele speciale franceze din secţia de votare, duminică seara, după închiderea urnelor. Sute de oameni au protestat vehement pentru că au stat ore întregi la coadă degeaba, fără să reuşeaşscă să voteze.

de Cosmin Stăniloiu

la 28.05.2019 , 09:34

Românii veniţi să voteze la Consulatul din Marseille au fost evacuaţi de trupele speciale franceze din secţia de votare, duminică seara, după închiderea urnelor. Sute de oameni au protestat vehement pentru că au stat ore întregi la coadă degeaba, fără să reuşeaşscă să voteze.

Consulatul României în Marsilia, situat Boulevard Michelet 9, a trebuit să fie evacuat duminică seara, din cauza tensiunilor. În jurul orei 20, scrie La Provance, în momentul închiderii urnelor, cetățenii români au invadat consulatul și au vrut să participe cu forța la alegerile europarlamantare.

Poliția a trebuit să intervină pentru a restabili calmul. Nu s-au efectuat reţineri şi nici nu s-a deschis creo anchetă.

Români evacuaţi de la vot, la Marseille, de trupele speciale
Vezi și

O româncă din Marseille a povestit pe facebook tot ce s-a întâmplat acolo. Anna Fundi a scris: "26 Mai 2019 o noua zi de UMILINTA și TRĂDARE din partea Consulatului României de la Marseille. Am ajuns la vot pe la 15h45.

Pe acelaşi subiect

Am reușit sa intram in curtea consulatului pe la ora 19h45! Pe la 20h50 vedem testoasele intrând in curte (mulți, am numărat 16 dube, noi eram o mâna de oameni care nu doreau nici mai mult nici mai puțin decât sa voteze) Am așteptat sa intram in incinta pentru a vota pana la ora 21:00 moment in care printr-o minune am reușit sa ne strecuram! Ceea ce a urmat este incredibil! Am fost asigurați ca de vreme ce suntem in sala de vot o sa votam! Am vorbit cu polițiștii și le-am explicat ca nu avem încredere in cei care lucrează la consulat și ne-au asigurat ca Dnul Consul și-a dat cuvântul și ca o sa votam! Am ieșit, mare greșeală, au votat 4 persoane și brusc aparatul de scanat s-a blocat! Explicația: cică eram prea mulți, trebuiau maxim 4 persoane și pe urma pufffff nu mai e nimeni!

Poliția a venit pregătită ca de război! Au fost sunați pentru ca a fost scoasă poarta din balamale (minciuna), s-a scandat, s-a cântat dar nu au fost violente! 

Pana la ora 14h30 nu au avut decât o ștampila, brusc au mai apărut 2 apoi la 19h încă una, tardiv căci nu s-au mișcat mai repede! Au spus ca nu credeau ca o sa fim mai mulți de 200, nu este prima data când se întâmpla așa, de fiecare data sunt aceleași scuze, stam la cozi și suntem umiliți de cei care ar trebui sa fie un sprijin pentru noi! 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sincer erau 3 polițiști pe cap de roman dornic sa își exercite dreptul de a vota! Sper sa se schimbe ceva pentru alegerile viitoare pentru ca așa nu se mai poate!"

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Românii, evacuaţi de trupele speciale franceze din secţia de votare de la Marseille (video)