Antena Meniu Search
x

Românii mor de frig! Gerul năprasnic a ucis 9 OAMENI în ultimele 24 de ore

România tremură din toate încheieturile, ţara noastră traversând cea mai geroasă noapte din această iarnă. Iar meteorologii nu vin cu veşti bune. ANM a anunţat că şapte judeţe din estul şi sud-estul ţării vor fi, din această seară până miercuri după-amiază, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Vezi și

România tremură din toate încheieturile, ţara noastră traversând cea mai geroasă noapte din această iarnă. Iar meteorologii nu vin cu veşti bune. ANM a anunţat că şapte judeţe din estul şi sud-estul ţării vor fi, din această seară până miercuri după-amiază, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

În plus, Bucureştiul şi 36 de judeţe sunt astăzi sub avertizare cod portocaliu de ger, temperaturile maxime urmând să ajungă în cursul zilei între minus 15 şi minus 10 grade, iar minime din cursul nopţii de marţi spre miercuri între minus 29 şi minus 15 grade.

Gerul e vinovat deja de 8 decese, în ultimele 24 de ore.

Prima victimă a iernii în Vrancea este o femeie în vârstă de 73 de ani, din comuna Cîrligele. Ea a murit aseară, la Spitalul de Urgenţă din Focşani, după ce a fost adusă în stare de hipotermie. 

Pe acelaşi subiect

Femeia suferea de mai multe boli, ceea ce i-a grăbit decesul. Tot în stare de hipotermie au mai fost aduşi trei bărbaţi, unul dintre ei, în vârstă de 55 de ani, din Panciu, fiind în stare critică.

Frigul a făcut o victimă şi în Vaslui. Este vorba despre un bărbat de 62 de ani. El a fost găsit mort, îngheţat, pe stradă. 

În Prahova, o femeie de 71 de ani a fost găsită decedată în casă, la Câmpina. Avea temperatura corpului 27 grade Celsius. 

În Argeş au murit trei oameni. O femeie de 87 de ani a fost găsită fără suflare în curte, într-o comună de lângă Piteşti. De asemenea, doi bărbaţi, de 49, respectiv 72 de ani, au fost găsiţi morţi, în locuinţele lor.

Şi în Alba o femeie a murit din cauza gerului. În vârstă de 75 de ani, femeia locuia la Războieni singură. Fiul ei a găsit-o cu degerături în casă. A luat-o ambulanţa, a dus-o prima dată la Aiud, apoi la Alba Iulia, dar azi noapte a murit.

O altă victimă a iernii s-a înregistrat şi în judeţul Sălaj.

În Arad, cadavrul unui bărbat a fost descoperit pe o păşune din cartierul Micălaca.  Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în jurul orelor 21.00, poliţiştii  au fost informaţi de existenţa unui cadavru, pe un teren din zona de extravilan sud a municipiului Arad. S-a efectuat cercetarea la faţa locului de către poliţiştii de la Investigaţii Criminale, stabilindu-se că acesta nu prezintă urme de violenţă. Cadavrul a fost preluat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad în vederea efectuării necropsiei; cel mai probabil cauza decesului este hipotermia. Se continuă verificările pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt,dar nu sunt suspiciuni cu privire la cauza decesului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Românii mor de frig! Gerul năprasnic a ucis 9 OAMENI în ultimele 24 de ore