Antena Meniu Search
x

Video "Roşia noastră a ajuns de râs". Fermierii români aruncă recolta pe câmp pentru că nimeni o vrea. Răspunsul cinic al Ministerului Agriculturii

În plin sezon de recoltare, fermierii ajung să arunce roşiile româneşti pe câmp. Se plâng că le vând la preţ de nimic şi nici aşa nu au căutare. Dau vina pe intermediari care le scumpesc de două ori până ajung în piaţă şi pe importurile din Turcia. Este şi greşeala lor, le răspunde Ministerul Agriculturii, pentru că nu se unesc în cooperative, ca să aibă mai multă putere pe piaţă. 

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 19:37

Vezi și

Nicolae este unul dintre fermierii care are solarii cu roşii în comuna Vărăşti, Giurgiu. Mare parte din recoltă o vinde unui depozit din localitate, care plăteşte cel mult doi lei pe kilogram. Din cauza supraproducţiei, o parte din legume ajung la gunoi.

Nicolae, legumicultor: Piaţa e plină de roşii şi nu avem cum să le vindem. Nu avem cum să le dăm. Importurile vin masiv. Roşia noastră a ajuns de râs.

Nu este singurul fermier care se plânge că afacerea cu roşii îi aduce pierderi.

Din solarii, roşiile se vând cu cel mult doi lei kilogramul

Pe acelaşi subiect

Nicuşor, fermier: Timpul nu ne mai permite să stăm pe piaţă. Ne descurcăm foarte greu cu forţa de muncă şi trebuie să ne ocupăm de producţie. Foarte mare investiţia, foarte mari cheltuielile. Nu ştiu cum vom încheia acest an.

Din solarii, roşiile se vând cu cel mult doi lei kilogramul. În pieţe se vând cel puţin dublu. Şi acesta ar putea fi un motiv pentru care vânzările stagnează.

 Vlad Gheorghe - OIPA: Neasocierea şi negruparea în forme organizate a dus la ceea e se întâmplă astăzi cu unii producători. Este perioada concediilor şi o lipsă a cererii. După 15 iulie până pe 15 august este o perioadă foarte lentă a vânzărilor.

România produce anual 750.000 de tone de roşii de câmp şi în solarii şi importă tomate în valoare de peste 100 de milioane de euro, cele mai multe din Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Roşia noastră a ajuns de râs". Fermierii români aruncă recolta pe câmp pentru că nimeni o vrea. Răspunsul cinic al Ministerului Agriculturii