Antena Meniu Search
x

Video Rupere de nori în Galați, după Codul Portocaliu de vreme rea. Viitura a făcut prăpăd în oraș: copaci căzuți peste mașini și acoperișuri smulse de vijelie

Vremea rea s-a dezlănţuit aseară în Galaţi. Codul Portocaliu de vreme severă a adus o furtună devastatore peste oraş, care în câteva minute a distrus totul în cale. Viitura puternică a pus la pământ mai mulţi copaci, iar un acoperiş a căzut peste o maşină în care se aflau patru tineri. Pe Dunăre, o femeie şi un bărbat care se aflau într-o barcă în derivă au fost salvaţi şi aduşi pe malul fluviului. Vremea se linişteşte de astăzi, spun meteorologii. 

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 07:40

Vezi și

"Uite ce e aici! Uite, mă, ce a fost! Fii atent! Aici a fost acoperişul!". A fost prăpăd aseară în Galaţi, unde o furtună de doar 10 minute a blocat întreg oraşul. Mai mulţi copaci au fost doborâţi peste firele de electricitate şi şosele, iar mai multe acoperişuri au fost complet luate de vânt.

Unii localnici au ajuns cu greu la casele lor, din cauza străzilor care s-au transformat în râuri. Apa a intrat chiar şi în casele oamenilor care au fost nevoiţi să o adune cu ce au putut. Patru tineri erau cât pe ce să fie răniţi grav, după ce acoperişul unei case a căzut peste maşina în care se aflau. Pompierii au primit apeluri non stop din tot oraşul şi comunele din jur.

Eugen Chiriță, ISU Galați: Dispeceratul ISU a primit peste 100 de apeluri de urgenţă, cetăţenii semnalau curţi inundate în valea oraşului, foarte mulţi copaci s-au înregistrat, peste 40 de copaci căzuţi pe acoperişuri pe maşini şi chiar pe partea carosabilă. Nu avem până în momentul de faţă victime.

Furtuna puternică din Galați s-a simțit și pe Dunăre

Pe acelaşi subiect

Într-un centru comercial apa s-a inflitrat în magazine prin sistemul de iluminat. Furtuna puternică s-a simţit şi pe Dunăre. Două persoane care se aflau într-o barcă în derivă au fost salvate de către poliţitii de frontieră. Atât de mare a fost furtuna şi ploaia încât turiştii nu mai au văzut malurile. Aceştia au fost aduşi în siguranţă pe malul fluviului, însă erau foarte speriaţi.

Probleme au fost şi în Vrancea, unde podul peste Putna, improvizat după ce anul trecut podul principal s-a prăbuşit, a fost din nou acoperit de apă, iar oamenii nu au mai putut traversa râul. 

De astăzi, vremea se linişteşte, iar în weekend temperaturile vor ajunge şi la 34 de grade în sudul ţării. Doar luni şi marţi va mai ploua, însă doar izolat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Rupere de nori în Galați, după Codul Portocaliu de vreme rea. Viitura a făcut prăpăd în oraș: copaci căzuți peste mașini și acoperișuri smulse de vijelie