Antena Meniu Search
x

Video Vremea severă a dezlănțuit potopul în aproape toată țară: Mașini luate de apă, case inundate, acoperișuri rupte și șoșele transformate în râu

Alerte peste alerte de vreme severă, în aproape toată ţara. Oamenii au primit mesaje prin care au fost îndemnaţi să se pună la adăpost de vijeliile care au lovit ieri şi azi. Mai multe drumuri au fost inundate, maşinile au fost luate de torente şi chiar o grădină zoologică a fost parţial distrusă. Până la ora 22, centrul şi estul ţării sunt sub avertizare de cod galben de ploi. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 31.08.2023, 22:20

Vezi și

A fost urgie aseară în comuna Romuli din judeţul Bistriţa-Năsăud. 10 case au fost inundate, iar mai multe pârâuri au ieşit din matcă şi au format adevărate cascade pe şosele. O maşină a fost luată de ape iar un şofer a fost oprit în ultimul moment înainte de a intra în torentele uriaşe.

Mașini luate de apă, case inundate, acoperișuri rupte și șoșele transformate în râu

Mai multe localităţi din judeţ au rămas fără curent electric. Pompierii au intervenit toată noaptea pentru a înlătura efectele potopului. Localnicii din Rodna au privit şocaţi cum vântul a smuls acoperişul unui bloc. Iar în Lunca Ilvei oamenii s-au speriat de un nor care semăna cu o tornadă.

Urmările furtunilor s-au văzut mai bine pe timpul zilei. Două maşini au fost pur şi simplu aruncate într-o râpă.

Pe acelaşi subiect

În Cluj-Napoca, după o furtună de cod portocaliu, mai multe maşini pluteau pe străzi.

Alex Prunean, reporter Observator: După nici 15 minute de ploaie această stradă din Cluj Napoca a fost inundată în totalitate. Şoferii nu mai au pe unde trece, iar în maşinile parcate pe margine a intrat deja apa care continuă să crească.

Șofer: Acum pe unde să mergi? Că e sens unic încolo, dincolo iar e sens unic.

În Târgu Mureş un panou publicitar a căzut peste o maşină, iar localnicii au primit trei mesaje Ro-Alert în care erau sfătuiţi să se adăpostească.

Şi grădina zoologică a fost închisă. Furtuna devastatoare a smuls copacii din rădăcini şi a rupt grajdurile. Doi bizoni au fugit şi abia astăzi autorităţile i-au capturat şi i-au adus în siguranţă înapoi.

În Capitală, o ploaie de doar câteva minute a înfundat canalizările. Pe Bulevardul Camil Ressu din Sectorul 3 maşinile au circulat în coloană prin apa care trecea de gleznă. Liniile de tramvai nu au putut fi folosite în zonă timp de două ore.

Vremea se linişteşte din prima zi de toamnă. Iar în weekend temperaturile vor ajunge şi la 34 de grade în sudul ţării. Doar luni şi marţi va mai ploua, însă doar izolat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vremea severă a dezlănțuit potopul în aproape toată țară: Mașini luate de apă, case inundate, acoperișuri rupte și șoșele transformate în râu