Antena Meniu Search
x

Video Rusia a tras la 15 km de România cu "tatăl tuturor bombelor". Oamenii au fost ucişi pe loc, iar efectele pentru mediu sunt devastatoare

Au fost mişcări importante de trupe, în ultimele ore, pe teritoriul Ucrainei. Ţinta principală este Capitala. S-a tras şi foarte aproape de România. Mai mulţi oficiali susţin că Putin a trecut la un at nivel: atacurile cu rachete termobarice. Davastatoare pentru oameni şi mediu.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 02.03.2022, 18:38

Vezi și

Ruşii sunt acum la aproximativ 20 de kilometri de Kiev, iar imaginile din satelit arată o coloană de peste 60 de kilometri de tehnică militară. Distrugeri majore au fost, azi dimineaţă şi în oraşul Harokov. Foarte important, azi a fost un bomardament la numai 15 kilometri de România. Rachete ruse au distrus o unitate militară ucraineană lângă Ismail.

Şi potrivit declaraţiilor ambasadorului Ucrainei în Statele Unite, ruşii ar fi început să tragă cu rachete termobarice, chiar în zona Ohtîrca. Sunt supranumite "tatăl tuturor bombelor" şi nu degeaba. Sunt cele mai puternice arme, dacă le scoatem din calcul pe cele nucleare. Pot fi trase din lansatoare terestre TOS-1 sau din avioane TU-160. Încărcătura diferă, în funcţie de dimensiunea rachetei, dar se ştie deja că ruşii au astfel de bombe echipate cu câte 7.000 de kilograme de exploziv, asta înseamnă un echivalent a 44 de tone de TNT.

Efectele sunt devastatoare şi pentru mediu

TOS-ul, în schimb, foloseşte rachete termobarice. Poate trage 40 în trei secunde. Rachetele termobarice sunt umplute cu explozivi de înaltă temperatură și presiune. La detonare, formează un vid prin care aspiră oxigenul din aer, inclusiv din plămânii oamenilor din apropiere pe care îi omoară. pe loc. Efectele sunt devastatoare şi pentru mediu. Au fost folosite de forțele ruse şi occidentale încă din 1960. SUA s-au bazat pe ele în încercările de a elimina al-Qaida în munții din Afganistan. Şi în anul 2000, s-a tras cu termobarice în Cecenia.

Cât despre defensiva ucraineană, arma cu care soldaţii ucraineni au reuşit să ţină piept ruşilor timp de şase zile este Javelin. "Lansatoare portabile" de rază scurtă, pe înţelesul tuturor. Folosesc rachete ghidate, pot fi dotate cu infraroşu şi focos precursor. Javelin este una dintre cele mai eficiente arme anti-tanc din lume. Lansează racheta cu boltă, astfel că aterizează pe partea de sus a transportoarelor, cea mai puţin blindată. Distrugerea este asigurată. Armele Javelin sunt extrem de eficiente şi în luptele sol-aer, în special împotriva elicopterelor. Şi, pentru că sunt punctul forte în apărarea ucraineană, preşedintele Joe Biden a anunţat că le va trimite încă 300 astfel de lansatoare în scurt timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Rusia a tras la 15 km de România cu "tatăl tuturor bombelor". Oamenii au fost ucişi pe loc, iar efectele pentru mediu sunt devastatoare