Antena Meniu Search
x

Video Ruşii din România au făcut coadă la Ambasada din Bucureşti pentru a-şi alege preşedintele. La Chişinău, Ambasada Rusiei a fost atacată: "Armata rusă acasă!"

Imaginile orei vin de la ambasada Federației Ruse la Chișinău, acolo unde a fost deschisă o secție de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia. Forţele de ordine au intervenit imediat după ce un bărbat a aruncat cu o substanță inflamabilă în zonă. Sunt proteste uriaşe acolo.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 17.03.2024, 14:23

Vezi și

La Chişinău, un bărbat a încercat să incendieze misiunea diplomatică a Rusiei cu un cocktial Molotov. Omul a fost imediat reţinut. Pe reţelele sociale, clipurile arată mii de ruşi care au format cozi de sute de metri la secţiile de votare, indiferent că este vorba despre Moscova, Novosibirsk sau ambasadele străine, precum cea din Armenia. Protestul denumit "Prânz împotriva lui Putin" este ultima acţiune cerută de Alexei Navalnîi înaintea de moartea lui. În oraşe, ruşii şi-au asumat riscul, însă mulţi au fost imediat reţinuţi.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a fost convocat la MAE

Astăzi se votează și în România în secţia organizată în sediul Ambasadei Federației Ruse de la București. La Ambasada Rusiei de la Bucureşti nu au fost incidente, însă şi aici mulţi alegători au răspuns chemării opozanţilor de la Kremlin care au cerut o prezenţă cât mai mare la urne, fix la prânz. Dimineaţă, la vot, au fost puţini oameni, dintr-odată la ora 12:00 foarte mulţi cetăţeni ruşi s-au aşezat la rând pentru a vota, aici, în România.

Oamenii spun că acesta e modul lor paşnic prin care pace în Europa. Apelul lor a fost numit "Amiază fără Putin" şi constă în a merge la uşile secţiilor de votare la orele locale 12:00 pentru ca oamenii să-şi arate respingerea faţă de liderul de la Kremlin. Acţiunea a fost susţinută de Alexei Navalnîi, înainte de moartea sa, iar acum e continuată de Iulia, văduva acestuia.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe din România. Convocarea a avut legătură cu o serie de informaţii trunchiate şi neconforme lansate de partea rusă, spun autorităţile române. Într-o postare de zilele trecute pe social media, Ambasada Rusiei a scris că sute de români au fost ucişi în Ucraina, români care lucrau acolo ca mercenari. MAE a reacţionat spunând că informaţia face parte din războiul hibrid şi informaţional purtat de Kremlin. Întâlnirea de la sediul MAE din această dimineaţă a venit după ce în ultimele zile au apărut discuţii pe mai multe teme ce privesc cele două state.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ruşii din România au făcut coadă la Ambasada din Bucureşti pentru a-şi alege preşedintele. La Chişinău, Ambasada Rusiei a fost atacată: "Armata rusă acasă!"