Antena Meniu Search
x

Sănătatea lui Alexei Navalnîi se deteriorează pe zi ce trece. Opozantul lui Vladimir Putin nu-și mai simte mâinile și picioarele

Sănătate lui Alexei Navalnîi se deteriorează pe zi ce trece, în închisoare. Opozantul lui Vladimir Putin nu-și mai simte mâinile și picioarele, a anunțat avocatul său

de Redactia Observator

la 08.04.2021, 09:57

Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi - Instagram
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Avocatul Vadim Kobzev a anunțat că Alexei Navalnîi a fost diagnosticat cu două hernii de disc, potrivit BBC. “Este extrem de îngrijorător că sănătatea sa se deteriorează pe zi ce trece. Simte durere când pășește”.

Săptămâna trecută, Navalnîi a intrat în greva foamei pentru a cere un tratament pentru durerile de picior și spate. 

Și Casa Albă și-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a opozantului liderului de la Kremlin, airmând că primește rapoarte cu vești tot mai proaste. 

Cu câteva zile în urmă, Navalnîi a fost mutat la secția-spital a penitencioarului cu probleme respiratorii. Navalnîi s-a plâns că are temperatuă şi că a răcit rău şi că trei din colegii săi sunt trataţi de tuberculoză.

Pe acelaşi subiect

„Dacă am tuberculoză, atunci poate mai scap de durerea din spate și amorțeala din picioare. Ar fi frumos", a scris disidentul rus pe Instagram.

La puțin timp după ce disidentul și-a făcut publică starea, ziarul Izvestia a publicat un comunicat emis de autoritățile penitenciare în care susține că Navalnîi a fost mutat într-o secție-spital din cauza unor probleme respiratorii și că a fost testat pentru mai multe afecțiuni, inclusiv pentru Covid-19.

Raportul nu spune şi unde se află secţia, dar unul dintre avocații săi a spus că părea să se afle în colonia penală corectivă IK-2, la 96 km (60 mile) la est de Moscova, unde era deținut.

Alexei Navalnîi a fost arestat în luna ianuarie după ce s-a întors din Germania, unde a petrecut cinci luni recuperându-se după ce a fost otrăvit. În februarie, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiţionată. Sentința provine dintr-o condamnare de delapidare din 2014 pe care disidentul a respins-o ca fiind fabricată și pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a considerat-o ilegală.

Alexei Navalnîi a intrat miercurea trecută în greva foamei, pentru a încerca să forţeze conducerea centrului de detenţie IK-2, unde este închis, să îi acorde asistenţă medicală adecvată pentru durerile acute de spate şi picioare. El acuzase conducerea penitenciarului că este supus „torturii” prin privarea de somn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sănătatea lui Alexei Navalnîi se deteriorează pe zi ce trece. Opozantul lui Vladimir Putin nu-și mai simte mâinile și picioarele