Antena Meniu Search
x

Video Prietenii lui Navalnîi, între care medicul personal şi doi reporteri CNN, arestaţi în faţa închisorii

Poliţia rusă a reţinut nouă persoane, între care o doctoriţă şi doi reporteri de la CNN, în faţa penitenciarului unde este inchis Alexei Navalnîi. Activistul rus este internat în spitalul închisorii, cu febră, tuse şi dureri puternice la coloană.

Vezi și

Navalnîi a intrat de câteva zile în greva foamei pentru ca nu i se aprobă să fie examinat de un medic ales de el. Doctoriţa arestată venise în acest scop de la Moscova, dar nu i s-a permis să-l întâlnească. Navalnîi a fost testat pentru Covid dar se teme că s-ar fi îmbolnăvit de tuberculoză, pentru ca a stat în aceeaşi celulă cu trei deţinuţi care suferă de această boală. 

Medicii veniţi la Pokrov doreau mai multe informaţii despre starea de sănătate a principalului opozant al Kremlinului, mai ales după ce acesta a acuzat dureri de spate şi la picioare.

„Trebuie să-l ducem la spital, la o clinică specializată. Din ce ştim, are febră şi tuşeşte. Ce trebuie să facem acum? Trebuie să-i facem un computer tomograf la plămâni pentru că, Doamne fereşte, s-ar fi putut infecta cu coronavirus în închisoare. Acest lucru este posibil”, a declarat Anastasia Vasilieva, medicul personal al lui Navalnîi.

Navalnîi s-a plâns că nu este lăsat să se odihnească

Luni, într-o postare pe Instagram, Navalnîi a spus că trei din cele 15 persoane din camera sa au fost diagnosticate cu tuberculoză. Iar acum o săptămână, disidentul a anunţat că intră în greva foamei din cauza actelor de tortură la care este supus şi lipsei de îngrijiri medicale. Anterior, Navalnîi a transmis că nu este lăsat să se odihnească, fiind trezit din somn de opt ori pe noapte de un paznic al penitenciarului.

Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania, timp de cinci luni, ca urmare a otrăvirii cu Noviciok. În februarie, disidentul de 44 de ani a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Prietenii lui Navalnîi, între care medicul personal şi doi reporteri CNN, arestaţi în faţa închisorii