Antena Meniu Search
x

Video Şase amânări şi urmează încă una. Pasajul "Doamna Ghica" nu va fi gata anul acesta, aşa cum promisese Nicuşor Dan. De ce întârzie lucrările

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica se mai amână un pic. Abia săptămâna aceasta vor ajunge primele bucăţi din tablierul metalic, conform surselor Observator. Asta înseamnă că montarea podului va începe în septembrie şi va dura în jur de patru luni. Prin urmare, in ciuda promisiunilor lui Nicusor Dan pasajul nu va fi gata anul acesta.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 29.08.2022, 20:14

Vezi și

Sunt deja şase amânări, până acum, pentru finalizarea lucrărilor la podul Doamna Ghica. În luna iunie, Nicuşor Dan promitea pe Facebook, că pasajul va fi deschis circulaţiei iarna aceasta, însă realitatea din teren îl contrazice. Montarea tablierului metalic, adică a podului peste intersecţie, va dura 4 luni. Asta înseamnă că lucrările se vor încheia în ianuarie anul viitor. După această etapă se vor pune şi straturile de asfalt, o procedură care poate fi realizată doar la peste 6 grade Celsius.

Doar 5 milioane de lei au fost plătiţi până acum din tablier, adică avansul

Adică la primăvară. Astfel că pasajul ar putea fi redeschis la mijlocul anului viitor. Între timp, traficul din zonă devine din ce în ce mai aglomerat. Şoferii se aşteaptă la un coşmar de luni, când se redeschid şcolile. Chiar dacă pe şantier rar mai vezi muncitori, cei care îşi lasă maşinile lângă pod au fost anunţaţi să le mute pentru a nu încurca lucrările. "Vă rugăm eliberaţi zona începând cu data de 29 august pentru că incep lucrări de montarea a tablierului", spun cei de la TCMB deşi structura metalică încă nu a ajuns. În plus, cei de la poliţia locală ii anuntă pe soferi ca stationarea este interzisă aici.

Doar 5 milioane de lei au fost plătiţi până acum din tablier, adică avansul. Restul banilor, aproape 17 milioane de lei, vor fi achitaţi pe măsură ce vin bucăţi din structura metalică a podului. Pentru montaj, cea mai dificilă etapă, va fi nevoie de sute de muncitori şi utilaje mari pentru că tablierul are o greutate de aproape 1.000 de tone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Şase amânări şi urmează încă una. Pasajul "Doamna Ghica" nu va fi gata anul acesta, aşa cum promisese Nicuşor Dan. De ce întârzie lucrările