Antena Meniu Search
x

Video Şase tineri ucraineni, rătăciţi în Munţii Maramureşului. Au refuzat să dea o localizare, speriați că ar putea fi interceptați de autorităţi

Șase ucraineni, bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, s-au rătăcit, ieri, în Munţii Maramureşului, la o altitudine de peste 1.800 de metri. Unul dintre ei a căzut într-o prăpastie şi şi-a rupt piciorul. Salvamontiştii i-au căutat timp de şapte ore, prin ceaţă extrem de densă şi ploaie torenţială.

de Redactia Observator

la 25.12.2022, 10:17

Vezi și

UPDATE 10:00 - Unul dintre cei patru uncraineni dispruți a fost localizat. Este în viață, cu hipotermie, dar conștient și s-a putut comunica cu el în această dimineață. A ales intr-un final sa ne asculte si sa ne ofere localizarea. Potrivit ITPF Sighetu Marmației, grupul s-a scindat: trei au pornit spre baza muntelui, pe teritoriul României, iar al patrulea, aflat în imposibilitatea de a se deplasa, a rămas în așteptarea echipelor de salvare. Este foarte probabil ca distanta între grup și cetățeanul ucrainean rămas să fie de aproximativ 5 km. Cinci polițiști de frontieră pleacă în căutări, dar mai sunt angrenați si alți polițiști de frontieră.

Trei dintre ucraineni au refuzat să dea o localizare, speriați fiind că ar putea fi interceptați de autorităţi

Până la ora 02.30, când au suspendat misiunea tocmai din cauza condiţiilor meteo, salvatorii au reușit să recupereze doi ucraineni. 

Ceilalți patru sunt în continuare dați dispăruți. Trei dintre aceștia au refuzat să dea o localizare, speriați fiind că ar putea fi interceptați de autorităţi, iar ultimul este accidentat şi nu a putut fi localizat fiindcă a refuzat să coopereze cu Serviciul de Telecomunicații Speciale. Din cauza vremii, nu s-au putut ridica de la sol nici elicopterul, nici drona. Căutările vor fi reluate în această dimineață. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Şase tineri ucraineni, rătăciţi în Munţii Maramureşului. Au refuzat să dea o localizare, speriați că ar putea fi interceptați de autorităţi