Antena Meniu Search
x

Video Scandal uriaș la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Sunt suspiciuni de fraudă la concursul pentru funcția de manager

E scandal monstru la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Patru candidaţi s-au înscris pentru postul de manager al unităţii medicale, însă acuzaţiile de sabotaj au dus la sistarea concursului. Cum se va încheia totul... va decide instanţa. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.08.2021, 10:03

Vezi și

Cel mai mare spital din Moldova, care funcţionează şi pe post de spital regional, îşi alege un nou manager. Nu mai puţin de patru persoane şi-au anunţat candidatura pentru râvnita poziţie, printre care şi coordonatorul regional de transplant pe Moldova, Raluca Neagu Movilă. 

La doar câteva zile de la depunerea dosarului, aceasta a fost scoasă din cursă, chiar dacă era favorită la ocuparea postului.

Raluca Neagu Movilă: "Este o evidentă încercare de fraudare a acestui concurs. Este absolut ciudat faptul că prima comisie, comisia de concurs, a admis toate dosarele, după care, la două zile, comisia de contestaţie îl respinge".

Plângerea a făcut-o chiar principalul contracandidat şi actual manager interimar, Dan Timofte. Motivul: proiectul de management este mult prea lung. 

Pe acelaşi subiect

"Contestaţia depusă de mine în calitate de candidat la concurs, a fost analizată în termen legal de către Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, constatându-se nerespectarea numărului de pagini reglementat (maxim 20) pentru proiectul de management. Comisia a decis respingerea din concurs a candidatei Raluca Neagu Movilă". 

Raluca Neagu Movilă îşi caută dreptate în instanţă

Candidata îndepărtată spune însă că, în mod normal, contracanditatul ei nu avea de unde să ştie numărul de pagini al dosarului ei. Acum îşi caută dreptate în instanţă şi propune reorganizarea concursului.

Raluca Neagu Movilă: "Am depus la instanţă în contencios administrativ o acţiune pentru anularea concursului. Mi se pare normal ca acest manager să fie suspendat pe toată perioada organizării acestui concurs şi numită o altă persoană care să organizeze un concurs corect".

Acesta este primul concurs organizat pentru un post de manager de spital de când a început pandemia. După acest scandal, însă, cel mai mare spital din Moldova trebuie să mai aştepte până va avea un nou manager.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Scandal uriaș la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Sunt suspiciuni de fraudă la concursul pentru funcția de manager