Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video În valul 4, bolnavii ajung de acasă direct la Terapie Intensivă. Cei mai mulți pacienți regretă prea târziu că nu s-au vaccinat

O spun cifrele, o spune şi preşedintele. Oficial, România este în valul 4 al pandemiei. Avem aproape 1.000 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore pentru a doua zi consecutiv. Diferenţa în acest val, denumit al nevaccinaţilor, este că pacienţii ajung de acasă direct la Terapie Intensivă.

de Alexandra Marin

la 27.08.2021 , 20:25

Asta e acum atmosfera în secţia ATI a Institutului Marius Nasta. În urmă cu o săptămână, era linişte şi toate paturile erau goale.

Andreea Brutaru, medic specialist ATI: ”A fost efectiv un boom. În mai puţin de două zile, ne-am umplut. Cazuri grave, da. Ajung în stadiu avansat al bolii, cu o afectare de peste 50%”.

În valul 4 de Covid, mulți pacienți infectați ajung direct la Terapie Intensivă

Vezi și

În valul 4, pacienţii ajung de acasă direct la terapie intensivă. Iar asta se întâmplă pentru că oamenilor "le e frică de spital", spun doctorii. Este şi cazul acestei doamne, care are COVID pentru a doua oară.

Pe acelaşi subiect

Maria, pacientă secţia ATI: ”În Noiembrie. Am avut uşor atunci, dar acum. Pur şi simplu mi-a fost rău, am venit aici şi nu am mai putut să respir. Din prima zi trebuia să vin. Am zi că e temperatură şi o tratez eu”.

Tot la ATI am găsit şi un pacient vaccinat. Singurul, de altfel.

În rest, cei mai mulţi regretă că nu s-au imunizat.

Andreea Brutaru, medic specialist ATI: ”Este de 14 zile în spital şi din păcate nu se putem desprinde de acest ventilator”.

Pacienți Covid-19 în stare gravă cu vaccin doar pe hârtie

Valul 4 este denumit de medici valul nevaccinaţilor. Însă unii dintre cei care contactează virusul sunt vaccinaţi au, culmea, certificat de vaccinare. Sunt tot mai dese zvonurile potrivit cărora imunizarea s-ar fi facut doar pe hartie, iar medicii, în întelegere cu pacienţii, ar fi injectat ser fiziologic în locul vaccinului.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: ”Un pacient care ajunge la spital cu o formă gravă regretă o astfel de acţiue. Dar atunci când un cadru medical este păratş la aşa ceva, este inacceptabil. Este o crimă”.

La nivelul întregii ţări, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săptămână cu 53% față de săptămâna precedentă.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: ”Noi nu am avut deloc pacienţi Covid vara acesta. Un spital care nu e de boli infecţioase şi a intrat deja cu pacienţi COVID indică o creştere a numărului de cazuri”.

Dacă la începutul săptămânii, raportam aproximativ 400 de infectări, de două zile am ajuns să înregistrăm aproape 1.000 de cazuri pe zi.

Alexandra Marin Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » În valul 4, bolnavii ajung de acasă direct la Terapie Intensivă. Cei mai mulți pacienți regretă prea târziu că nu s-au vaccinat