Antena Meniu Search
x

Video Scene de groază într-un cimitir din Mureș. O piatră funerară a căzut peste un copil, în timpul unei înmormântări

Scene de groază la o înmormântare din comuna Beica de Jos, județul Mureș, după ce o piatră funerară a căzut peste un copil de 12 ani, care era împreună cu familia la cimitir. Incidentul s-a produs în timp ce băiatul, dar și alți copii lăsați nesupravegheați au dărâmat mai multe cruci din marmură.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.06.2022, 10:34

Vezi și

Potrivit poliției, incidentul s-a produs sâmbătă, 11 iunie, într-un cimitir reformat din localitatea Beica de Jos, județul Mureș, unde mai mulți copii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, lăsați nesupravegheați, au rupt 13 cruci. Minorii veniseră cu păriții la cimitir, pentru a participa la o înmormântare.

Copiii au început să se joace și să dărâme crucile, iar la un moment dat una dintre pietre a căzut peste un băiat. A suferit răni grave, fiind transportat de urgență la Reghin, iar apoi la Târgu Mureș.

Cel care a alertat poliția a fost chiar preotul reformat care, în timpul înmormântării, a auzit cum cad pietrele funerare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Comunitatea din Beica de Jos este revoltată în urma incidentului, pentru că părinții nu au avut grijă de copii. "Sperăm să nu se mai întâmple asemenea lucruri. Am văzut crucea, era plină de sânge. Băiatul rănit este la spital, la Târgu Mureș", a declarat Maria Moldovan, primarul comunei.

Poliția a întocmit dosar penal în acest caz.

"La data de 11 iunie, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că monumentele funerare a 13 morminte dintr-un cimitir din localitatea Beica de Jos au fost dislocate.

În cauză, cercetările sunt continuate pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale în consecință, sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Reghin", a declarat inspector de poliție Aurica Sabău, purtător de cuvânt IPJ Mureș.

Un incident asemănător a avut loc în luna aprilie a anului 2018, într-un cimitir din Cluj, când o cruce de piatră a căzut peste un băiat de 8 ani, după ce fusese cu mama lui la mormântul frăţiorului lui. Iar în 2017, o monument funerar s-a prăbuşit peste un copil, într-un cimitir din Iaşi. Copilul venise împreună cu bunicii la cimitirul Sfinţii Petru şi Pavel din oraş și, în timp ce aceştia aprindeau lumânări, s-au trezit că o placă din marmură de la un mormânt vecin s-a prăvălit peste nepoţel

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Scene de groază într-un cimitir din Mureș. O piatră funerară a căzut peste un copil, în timpul unei înmormântări