Antena Meniu Search
x

Școala nr. 28 din București, unde s-a descoperit mutația Covid, va fi deschisă luni, pentru elevi. DSP: "Nu există riscuri suplimentare"

Școala nr. 28 din București, locul unde au fost descoperiți mai mulți angajați ca fiind infectați cu noua mutație Covid, varianta britanică mult mai agresivă, va fi deschisă luni, pentru revenirea elevilor la școală, anunță autoritățile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.02.2021, 10:27

Școala unde a izbucnit focarul cu mutația Covid va fi deschisă luni - Profimedia

DSP: Nu există riscuri

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunțat că elevii pot veni la cursuri la școala 28 din Capitală, deoarece DSP a stabilit că nu există riscuri suplimentare.

La sfârșitul lunii ianuarie, nouă angajați ai Școlii nr. 28 din București s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.

Probele au arătat faptul că ei au intrat în contact cu o persoană din școală, infectată cu tulpina britanică a virusului. Toți cei implicați au fost introduși în carantină, iar clădirile școlii au fost dezinfectate.

Ca urmare, școala se va redeschide începând de luni, a anunțat primarul Sectorului 2.

Mutația Covid din Marea Britanie poate deveni dominantă în România

Tulpina supercontagioasă poate deveni dominantă şi în România în câteva luni. Avertismentul specialiştilor este susţinut şi de faptul că au mai fost descoperite încă 27 de persoane infectate cu varianta mutant.

Până acum astfel de cazuri au apărut în cel puţin 15 judeţe, din toate zonele ţării.

Dumitru Jardan, biolog: "Cu siguranţă, este momentul să ne îngrijorăm. Foarte probabil că această tulpină va deveni dominantă. Faptul că ea se răspândeşte mai repede şi faptul că ea aparent are asociată o mortalitate mai mare, înseamnă că presiunea pe sistemul sanitar o să fie şi mai mare."

După ce au fost raportate noile cazuri de îmbolnăvire cu tulpina din Marea Britanie, practic, numărul infectărilor aproape s-a dublat. Cele mai multe infectări cu această variantă de virus sunt din Capitală: 17.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Școala nr. 28 din București, unde s-a descoperit mutația Covid, va fi deschisă luni, pentru elevi. DSP: "Nu există riscuri suplimentare"