Antena Meniu Search
x

Video Şefa ASSMB și Bogdan Furtună, la DNA. Managerul de la Colțea ar fi plătit chiria și utilități de aproape 8.000 € Oanei Sivache, ca să fie numit în funcție

Şefa Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache a ajuns în această dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție. La intrarea în parchet, ea a lăsat să se înţeleagă că totul i se trage de la faptul că anul trecut a denunţat fapte de corupţie în cadrul instituţiei pe care o conduce, ce au dus la deschiderea unui dosar de către procurorii DNA. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 28.03.2024, 11:39

Vezi și

Oana Sivache, director ASSMB, a ajuns în această dimineață la sediul DNA. A fost chemată în calitate de suspect într-un dosar ce privește luarea de mită, iar după mai bine de două ore de audieri aceasta a ieșit de aici plasată sub control judiciar.

Oana Sivache, chemată la DNA în calitate de suspect

La ieșire a oferit câteva declarații, printre acestea a spus că îi este teamă pentru viața ei. Cel mai probabil, făcea referire la faptul că la sfârșitul anului trecut aceasta a colaborat cu DNA privind actele de corupție din instituția pe care o conduce și, a spus Oana Sivache, că pe numele său sunt două sunt două denunțuri. 

La DNA a ajuns și managerul spitalului Colțea, Bogdan Furtună. A fost chemat și el în calitare de suspect în același dosar, pentru luare de mită. De asemenea, a fost și el sub control judiciar iar pe parcursul acestei perioade nu va avea voie să mai profeseze. 

Pe acelaşi subiect

Acțiunile acestea vin ca urmare a perchezițiilor făcute la sfârșitul anului trecut la spitalele Colțea și Sf. Luca din Capitală, dar și la sediul ASSMB. 

Bogdan Furtună ar fi plătit chiria pentru un imobil în care locuia Sivache, pentru a fi numit în funcţie

În perioada 01.07.2023 - 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare şi a facturilor de utilităţi, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din Bucureşti pe care şefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia. În schimbul obţinerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colţea, începând cu data de 04.11.2022”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii precizează că li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpaţi trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

  •  să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată),
  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,
  • să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Şefa ASSMB și Bogdan Furtună, la DNA. Managerul de la Colțea ar fi plătit chiria și utilități de aproape 8.000 € Oanei Sivache, ca să fie numit în funcție