Antena Meniu Search
x

Video Filaj ca-n filmele americane la Spitalul "Mavromati" Botoșani. Cum a fost descoperită caracatița șpăgilor de mii de euro

Încă o arestare în dosarul şpăgilor pentru angajare la spitalul de urgenţă din Botoşani. Managerul unităţii medicale, Monica Adăscăliţiei, a fost ridicată de acasă de mascaţi şi este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă. Astăzi, la cârma spitalului a fost numit al patrulea director, în mai puţin de un an. 

de Angela Bertea

la 20.03.2024, 19:55

Vezi și
  • Monica Adăscăliţei, fost manager SJU Mavromati Botoşani: Eu mă consider nevinovată. 

Procurorii anticorupţie care au ridicat-o de acasă pe Monica Adăscăliţiei, manager la Spitalul din Botoşani, consideră altceva. Ancehtatorii o acuză  de luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul şpăgilor pentru angajarea în unitatea medicală.

Monica Adăscăliţiei ar fi încasat în octombrie şi decembrie sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei pentru a aproba angajarea unui medic şi trasferul altuia. Toodată, fosta directoare și-ar fi folosit influenţa pentru a da unei firme un contract cu spitalul pe care-l conducea. 

  • Sorin Andronache, purtator de cuvânt Prefectură: Avem toleranţă zero pentru faptele de corupţie, suntem convinşi că toţi cei care au greşit vor fi traşi la răspundere. 
Pe acelaşi subiect

Spăgile de la dosarul din Botoșani au fost descoperite de un agent sub acoperire

Dosarul şpăgilor de la spitalul din Botoşani a fost descoperit de un agent sub acoperire care a petrecut trei ani în unitatea medicală. În decembrie 2023 au fost reținuți pentru corupție în acest caz un alt fost manager al spitalului, un fost director de îngrijiri, doi medici şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei. Mitele pentru angajări ajungeau chiar şi la 15.000 de euro.

Stenogramă:

Candidat 1: Ca asistent...

Candidat 2: E între 7.000 şi 10.000 (n.r. de euro). Şi ca să intri îngrijitor, spălătoreasă este între 3.000 şi 5.000. Sau 7.000. În ziua de azi nu mai este nimic pe gratis, mai ales un post la bugetari. 

  • Dorin Birta, vicepreşedintele CJ Botoșani: Când s-a luat decizia de numire a doamnei Adăscăliţei, noi am fost de bună credinţă, nu am cunoscut elemente sau anumite informaţii care ar implica-o în acest dosar. 

Anchetatorii au făcut din nou percheziții la spital și au sigilat biroul managerului

  • Monica Adăscăliţei, fost manager SJU Mavromati Botoşani: În birou nu s-a luat nimic, s-au luat nişte dosare de la achiziţii. După declaraţii o să revin şi o să vă dau declaraţii.... 

Cel mai important spital din regiunea Moldovei se confruntă cu un vid de conducere. Consiliul Judeţean a făcut o numire de urgenţă: actualul director medical va fi manager interimar. 

  • Ioan Asafte, purtător de cuvânt SJU Mavromati Botoşani: În situaţie de criză, o parte din comitetul director este prezentă în activitate şi, în colaborare cu cosiliul de administraţie, se vor lua măsurile optime pentru ca activitatea de asistenţă medicală să nu sufere. 

Nu este prima dată când Spitalul Mavromati e in centrul unui scandal

În vara anului trecut fostul manager, Doina Caba a tăiat sporurile angajaţilor, iar aceştia au protestat în faţa spitalului cu coroane şi cruci. Directoarea a trebuit să demisioneze.

A fost numit în locul ei Angel Iulian Călin, însă a rezistat doar 2 luni în funcţie. A plecat după un caz care a zguduit ţara: Alexandra, o tânără gravidă, a murit la doar 25 de ani după ce timp de şapte ore nimeni nu ar fi băgat-o în seamă in spital. 

Monica Adăscăliţiei a fost director mai puţin de un an. A mai fost în atenţia publicul pe când era şefă la DSP Botoşani, în 2021. Atunci, bifa 16 gărzi pe lună la Spitalele Dorohoi şi Botoşani. Acum va fi cercetată în arest la domiciliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Filaj ca-n filmele americane la Spitalul "Mavromati" Botoșani. Cum a fost descoperită caracatița șpăgilor de mii de euro