Antena Meniu Search
x

Video Șeful CJ Prahova ar fi colectat şpăgile prin intermediul surorii sale. De ce îl suspectează procurorii DNA pe Iulian Dumitrescu

Percheziţii DNA în această dimineaţă în biroul şefului Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu. Dumitrescu este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, într-o anchetă legată de acordarea contractului pentru centura din Mizil. Vorbim despre unul dintre cei mai influenţi lideri liberali, prim-vicepreşedinte al partidului în acest moment. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins de aemenea la el acasă, dar şi la locuinţa surorii lui.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 24.04.2024, 17:45

Vezi și

Mai exact, procurorii suspectează faptul că peşedintele CJ Prahova ar fi luat mită pentru atribuirea unui contract în ce priveşte lucrările la centura ocolitoare a oraşului Mizil.

Șeful Consiliului Judeţean Prahova ar fi colectat șpaga prin intermediul surorii sale

Intermediarul şpăgii ar fi fost chiar sora acestuia, spun surse din anchetă. Totodată, vorbim şi despre o acuzaţie de fals în înscrisuri şi asta pentru că, spun aceleaşi surse din anchetă, s-ar fi ascuns această mită prin documente.

Ca o primă reacţie, preşedintele CJ Prahova, a transmis, printr-o postare pe Facebook, că stă la dispoziţia anchetatorilor şi le va oferi explicaţiile care le cer şi le va pune la dispoziţie toate documentele pe care aceştia le solicită.

Pe acelaşi subiect

De altfel, de mai bine de 6 ore, procurorii DNA sunt în biroul lui Iulian Dumitrescu, care şi-ar fi delegat atribuţiile unui subaltern care să participe la această percheziţie. 

19 percheziţii s-au făcut astăzi în Bucureşti, Ilfov şi Prahova.

Iulian Dumitrescu, înregistrat de DNA în biroul fostului ministru Cătălin Drulă

Iulian Dumitrescu este un membru influent al PNL, a fost senator în două mandate, unul din partea PNL Călăraşi, iar celălalt din partea PNL Prahova. De asemenea, în declaraţiile de avere se laudă cu faptul că ar fi împrumutat, atât partidul - cu 45.000 de euro - , cât şi mai multe persoane fizice. Un lucru foarte important, nu este pentru prima dată când numele preşedintelui CJ Prahova apare într-un dosar intrumentat de procurorii anticorupţie.

În 2021, într-un dosar în care apare şi numele fostului ministru al Tranporturilor Cătălin Drulă, sunt mai multe stenograme în care apare numele lui Iulian Dumitrescu. Acesta îi cerea lui Drulă să păstreze în funcţii mai multe persoane apropiate acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Șeful CJ Prahova ar fi colectat şpăgile prin intermediul surorii sale. De ce îl suspectează procurorii DNA pe Iulian Dumitrescu