Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sezonul furturilor din locuinţe. Hoţii acţionează când proprietarii sunt în vacanţă

Este sezonul furturilor din vile, apartamente şi chiar din rulote. Hoţii îi urmăresc pe proprietari chiar şi pe reţelele de socializare. Poliţiştii spun că au avut cazuri când victimele au fost trădate inclusiv de angajaţi sau de persoane pe care le considerau apropiate.

de Redactia Observator

la 15.07.2018 , 23:08

Este sezonul furturilor din vile, apartamente şi chiar din rulote. Hoţii îi urmăresc pe proprietari chiar şi pe reţelele de socializare. Poliţiştii spun că au avut cazuri când victimele au fost trădate inclusiv de angajaţi sau de persoane pe care le considerau apropiate. Deci, cu cât ştiu mai puţini oameni despre planurile de vacanţă, cu atât mai bine. Mai ales că, în ultimii ani, hoţii şi-au diversificat metodele.

Un tânăr din Bucureşti a trăit un şoc atunci când a ajuns acasă şi a constatat că aparatura video performantă, cumpărată cu bani împrumutaţi de la bancă, a dispărut. Hoţii nu au fost capturaţi şi cel mai probabil au făcut şi alte victime. 

Cătălin Dobre - şef departament intervenţie:

Vezi și

Caută să găsească geamuri deschise, caută uşile de garaj, de la camerele tehnice, care sunt mai uşor de spart.

Poliţiştii spun că, în lunile de vară, numărul furturilor din locuinţe creşte cu până la 20 la sută faţă de alte perioade din an. În 2017, au fost 23 de mii de spargeri. În casa unei familii din Capitală, hoţii s-au întors de mai multe ori. Au furat de la mobilier până la covoare. 

Georgian Drăgan - purtător de cuvânt IGPR:

În mediul rural se fură alimente şi alcool iar în mediul urban obiecte mici, ceasuri, bijuterii, bani. Personele rău intenţionate vizualizează paginile de internet, văd când persoana este plecată în concediu , merg şi sparg locuinţa respectivă.

Aşa că mai bine vă mândriţi cu fotografiile din vacanţă după ce vă întoarceţi.

Bogdan Oprea - director firma de paza:

Trauma emoţională este uriaşă, de neimaginat pentru cineva care n-a trecut prin aşa ceva. Au senzaţia că au fost violaţi, că acum casa este murdară. Am cunoscut persoane care şi au vândut apartamentul sau vila pentru că nu s-au mai simţit în siguranţă. 

Cel mai des, pentru a ţine hoţii la distanţă, românii îşi montează camere de supraveghere şi sisteme de alarmă cuplate la o firmă de securitate. 

Există sisteme performante care alertează firma de pază inclusiv când imaginea se întrerupe. Asta ar putea însemna că a fost decuplată intenţionat şi probabil în apropiere există un hoţ care vrea să pătrundă în locuinţă.

Costul lunar pentru un astfel de sistem ajunge la 120 de lei, pentru un apartament. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Sezonul furturilor din locuinţe. Hoţii acţionează când proprietarii sunt în vacanţă