Antena Meniu Search
x

Video Şi-au luat fetiţa de trei săptămâni acasă, iar după câteva zile au găsit-o fără viaţă. Al treilea deces suspect în care e implicat spitalul

Acuzaţii grave după moartea unui copil de trei săptămâni. Părinţii unei fetiţe acuză medicii din Baia Mare că le-au spus că bebeluşul ar avea o infecţie de la mamă, când, de fapt, ar fi fost luată din spital, imediat după naştere. Medicii se apară şi spun că fetița a fost externată sănătoasă. Anul trecut, doi bebeluşi au murit în condiţii suspecte în decurs de o săptămână la acelaşi spital.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 04.05.2023, 21:24

Vezi și

Teodora a venit în viaţa părinţilor ca o lumină. La puţin peste trei săptămâni, micuţa s-a stins. Coşmarul părinţilor a început la doar zi de la naşterea copilei, pe 11 aprilie. 

Bebeluş mort după externare

"Când i-a luat temperatura a observat că fetiţa avea febră. Mi-a zis că fetiţa are o infecţie. Nu e foarte gravă, ceva bacterie de la dumneavoastră, infecţie de la mamă. Eu aveam analizele. Toate erau în regulă", spune Emilia Viman, mama fetiţei.   

După o sarcină monitorizată pas cu pas şi cu nota 9 la naştere, părinţii nu înţeleg ce s-a întâmplat. Când au văzut că starea fetiţei se înrăutăţeşte, au cerut transferul la Cuj. S-au lovit, însă, de refuzul personalului medical. "Eu motiv de transfer nu am, că e ceva ce facem noi aici. Eu zic să aveţi încredere că va fi bine", i-a spus medicul. 

Pe acelaşi subiect

"Li se părea amuzant chiar. A zis că sigur o să fie bine, ea răspunde", adaugă Emilia Viman, mama fetiţei. După trei zile de tratament şi opt zile de la naştere, Teodora a ajuns acasă. Părea bine, spun părinţii. Pe 2 mai, însă, fetiţa nu s-a mai trezit. "În momentul în care ne-am trezit dimineaţa şi am văzut că fetiţa noastră era albă la faţă am încremenit, am urlat", povesteşte Cosmin Viman, tatăl fetiţei. 

În zadar au încercat medicii să o salveze. Acum, părinţii cred că, de fapt, o infecţie luată din spital i-ar fi fost fatală. "În spital erau mai mulţi copii cu branulă la picior, deci erau mai copii infectaţi", îşi aminteşte Emilia Viman, mama fetiţei.

Ce scrie pe fişa de externare a fetiţei

Însă pe fişa de externare scrie negru pe alb că micuţa ar avea o infecţie de la mamă. Părinții îndureraţi au angajat un expert pentru a participa la autopsie. Din primele concluzii, fetiţa pe care ei credeau că au externat-o sănătoasă ar fi suferit, de fapt, de mai multe boli. "S-a mai constat un lucru. Un hematom care s-a găsit la nivelul capului de care la fel nu ştiam nimic. La fel, de penumonie, nu ştiam nimic", mai spune Cosmin Viman, tatăl fetiţei. 

Reprezentanţii spitalului spun că ceva s-a întâmplat în perioada în care bebeluşul a stat acasă. "Copilaşul a primit antibiotic în doză mare pentru că a făcut un 39 - 40 temperatură. Lucrurile au evoluat favorabil. Copilul a plecat afebril. Fără semne de infecţie şi cu stare generală bună", declară Vasile Pop, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Părinţii au depus plângere la Colegiul Medicilor şi, după înmormântare, vor să dea în judecată spitalul. "Cu ocazia examinării exterioare a cadravului, nu au fost observate leziuni vizibile. Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă", spune Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Anul trecut, doi bebeluşi au murit în decurs de o săptămână în condiţii suspecte la spitalul din Baia Mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Şi-au luat fetiţa de trei săptămâni acasă, iar după câteva zile au găsit-o fără viaţă. Al treilea deces suspect în care e implicat spitalul