Antena Meniu Search
x

Video Simona Halep, apărată la TAS de un avocat celebru. A ajutat-o pe Maria Sharapova să primească o pedeapsă mai blândă în 2016

Au început audierile în procesul româncei de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Sportiva a ajuns în faţa judecătorilor însoţită de echipa de avocaţi de top. Fostul număr unu mondial speră ca decizia de patru ani de suspendare să fie anulată sau măcar redusă. 

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 19:25

Vezi și

Îmbrăcată lejer şi machiată discret, Simona Halep s-a prezentat la 10:10, ora României, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, ca să-şi susţină cauza, după mai bine de un an şi jumătate de când nu a mai jucat un meci oficial.

Reporter Observator: Ce le vei spune judecătorilor?

Simona Halep: O să vorbesc după!

Simona Halep nu are voie să dea declaraţii despre proces până nu se termină audierile

Pe acelaşi subiect

Până vineri, când se termină audierile, Halep nu are voie să scoată o vorbă despre proces. Este interdicţia clară a celor de la TAS, care ţine procesul cu uşile închise. Azi sunt pledoariile de deschidere, mâine depoziţiile martorilor şi ale experţilor, iar vineri se prezintă concluziile. Surse spun că Patrick Mouratoglou ar urma să fie audiat mâine. 

După echipa Simonei au ajuns şi reprezentanţii celor de la Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis. Cu braţele pline de cutii şi dosare. Sunt cei care, pe 12 septembrie anul trecut, au decis suspendarea româncei pentru patru ani, după ce au stabilit că e vinovată pentru două încălcări ale regulamentului antidoping. Halep cere acum ca decizia lor să fie anulată sau redusă. Apropiaţii româncei, dar şi milioane de fani din toată lumea speră să o vadă cât mai repede înapoi în circuit. 

Cine este avocatul sportivei

Completul de judecată este compus din trei arbitri. Unul ales de Simona, american, deşi avea şi opţiunea de a desemna un român, un german ales de echipa acuzării, iar cel neutru, o australiancă.

Pe româncă o apără un avocat american celebru, expert în cazurile de dopaj.

Howard Jacobs a fost angajat de Maria Sharapova în anul 2016, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium. Rusoaica a primit o suspendare de doi ani, dar Tribunalul i-a redus pedeapsa la 15 luni. O decizie finală în procesul Simonei ar putea veni în câteva zile sau câteva luni. 6 octombrie 2026 ar fi data la care suspendarea româncei ar expira, dacă TAS nu schimbă decizia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Simona Halep, apărată la TAS de un avocat celebru. A ajutat-o pe Maria Sharapova să primească o pedeapsă mai blândă în 2016