Antena Meniu Search
x

Situaţia traficului rutier, 10 martie. Ninge pe A1, A3 și mai multe drumuri din ţară. Unde nu se circulă

Situaţia traficului rutier, 10 martie 2021. Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza vremii nefavorabile, circulaţia este îngreunată miercuri dimineața, pe mai multe drumuri din țară.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.03.2021, 07:30

Ninsori în România
Situaţia traficului rutier, 10 martie. Ninge pe A1, A3 și mai multe drumuri din ţară. Unde nu se circulă - Arhivă
  • Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din ţară, din cauza ninsorilor.

Centrul Infotrafic anunță că miercuri dimineața se circulă în condiții de ninsoare pe autostrăzile București - Ploiești și București - Pitești, dar și pe drumuri naționale din mai multe județe din țară.

"Se înregistrează acum precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj", au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, în Capitală și pe unele șosele din județul Caraș-Severin se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare, iar în județele Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș se înregistrează ninsoare ușoară.

Pe toate aceste drumuri se intervine cu material antiderapant.

SITUAŢIA ACTUALIZATĂ A DRUMRURILOR, potrivit CNAIR

Șoferii sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au mașina echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să se intereseze în privința condițiilor meteorologice și a traseului care urmează a fi parcurs, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase la volan.

Frig şi ninsori în România, până joi

Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o avertizare cod galben de precipitații predominant sub formă de ninsoare și vânt pentru aproape toată zona de sud a țării.

Este vizată Capitala şi judeţele Călărași, Tulcea, Buzău, Giurgiu, București, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Argeș, Mehedinți, Caraș-Severin.

Alerta este valabilă până joi, 11 martie, ora 6:00.

Prognoză specială pentru Bucureşti

În Capitală, vremea se va înrăutăţi şi va deveni deosebit de rece.

Din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi precipitații însemnate cantitativ (în jurul a 20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi medii estimate de 8...10 cm. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, ce vor atinge la rafală 45...55 km/h, viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Temperatura aerului se va menţine la valori de 0...1 grad în mare parte a intervalului, iar în dimineața zilei de joi (11 martie) va scădea spre -3...-2 grade.

Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de joi (11 martie) şi în special în cursul nopţii de joi spre vineri (11/12 martie), când temperatura minimă va fi de -8...-6 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Situaţia traficului rutier, 10 martie. Ninge pe A1, A3 și mai multe drumuri din ţară. Unde nu se circulă