Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă emisă de ANM. Ninsori și strat de zăpadă consistent în 14 judeţe şi Bucureşti, până joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare cod galben de vreme severă, valabilă în 14 județe şi Bucureşti, până joi dimineaţă. De asemenea, din această seară intră în vigoare o informare de ninsori şi vânt, în aproape toată ţara.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.03.2021, 19:04

  • Cod galben de ninsoare și vânt în Capitală și alte 14 județe din jumătatea sudică a țării.

Meteorologii au emis, marți, o avertizare cod galben de precipitații predominant sub formă de ninsoare și vânt pentru aproape toată zona de sud a țării.

Este vizată Capitala şi judeţele Călărași, Tulcea, Buzău, Giurgiu, București, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Argeș, Mehedinți, Caraș-Severin.

Cod galben de ninsori şi strat consistent de zăpadă în 15 judeţe

Interval de valabilitate: 10 martie, ora 03:00 - 11 martie, ora 06:00

În Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, începând din a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi pânã în dimineaţa zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20?30 l/mp) şi se va depune strat de zãpadã, local consistent.

meteoromania.ro

Informare meteo de vreme severă, până joi

Interval de valabilitate: 09 martie, ora 23:00 - 11 martie, ora 10:00.

Fenomene vizate: precipitaţii moderate cantitativ predominant sub formã de ninsoare, intensificãri ale vântului.

În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud şi în sud-est, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 martie) şi în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ploaie. Izolat se va forma polei sau gheţuş. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local şi în Transilvania, Moldova şi în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificãri în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precãdere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8 - 10 grade mai scãzute decât mediile multianuale, iar în nopţile de miercuri spre joi (10/11 martie) şi joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Prognoză specială pentru Bucureşti

În Capitală, vremea se va înrăutăţi şi va deveni deosebit de rece.

Din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până  în  dimineața  zilei  de  joi  (11  martie), temporar vor fi precipitații însemnate cantitativ (în jurul a 20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi medii estimate de 8...10 cm. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, ce vor atinge la rafală 45...55 km/h, viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Temperatura aerului se va menţine la valori de 0...1 grad în mare parte a intervalului, iar în dimineața zilei de joi (11 martie) va scădea spre -3...-2 grade.

Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de joi (11 martie) şi în special în cursul nopţii de joi spre vineri (11/12 martie), când temperatura minimă va fi de -8...-6 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă emisă de ANM. Ninsori și strat de zăpadă consistent în 14 judeţe şi Bucureşti, până joi