Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Situație revoltătoare într-un spital din România: bolnavii imobilizați sunt cărați pe scări de infirmieri, pentru că nu există niciun lift în clădire

Numai bolnav să nu fii în România! La Spitalul Judeţean Reşiţa, pacienţii sunt plimbaţi între clădirile spitalului pentru a beneficia chiar şi de cele mai banale investigaţii. Mai mult de atât, în staţionarul 2, acolo unde este secţia de imagistică, pacienţii imobilizaţi sunt căraţi cu greu de către infirmieri pe scări, pentru că în clădire nu există nici un lift.

De Vali Popovici la 24.03.2023, 10:19
Vezi și

"Infirmierii. Uitaţi-vă şi voi, bieţii de ei cum se chinuie să ridice un domn în căruţ. Şi îmi pare rău de ei, chiar îmi pare rău", spune Lili Gherle - voluntar ONG.

Aceste imagini au fost surprinse de către Lili Gherle, iniţiatoarea unui proiect de renovare al clădirii Staţionar 3, unde funcţionează secţia de boli infecţioase. Imaginile vin în contextul în care zilnic bolnavii de acolo sunt aduşi în Staţionarul 2, la 2 km distanţă, pentru consult imagistic de specialitate. Infirmierii se chinuie, zilnic, să-i urce pe scări pe cei imobilizaţi, pentru că în clădire nu există lift. Chiar dacă alt corp al spitalului a fost recent renovat, şi nu ar mai fi nevoie să fie căraţi pe braţe, pacienţii nu pot beneficia de servicii.

Lili Gherle - voluntar ONG: Eu personal nu pot să stau şi să privesc cum oamenii sunt chinuiţi, pentru că asta este un chin şi pentru infirmier şi pentru pacient, în condiţiile în care Staţionar 3 are ecograf, are încăpere renovată dar nu este pusă în funcţiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Deşi au trecut 6 luni de la terminarea lucrărilor de renovare, aparatura de imagistică încă nu a primit undă verde pentru a putea fi folosită.

Lili Gherle - voluntar ONG: Nu am nimic cu spitalul Judeţean Reşiţa, nu am nimic cu conducerea spitalului. Am cu incompetenţa celora care trebuiau până în acest moment să autorizeze cele două radiologii. Avem două radiologii conforme, performante, cele mai performante din judeţ, iar noi pacienţii nu benefieciem de serviciile lor. 

Conducerea Spitalului Judeţean Reşiţa a refuzat să comenteze situaţia.

Problema paciențílor căraţi pe scări este cu atât mai gravă cu cât unii sunt scăpaţi de către infirmieri, alegându-se cu răni grave.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Situație revoltătoare într-un spital din România: bolnavii imobilizați sunt cărați pe scări de infirmieri, pentru că nu există niciun lift în clădire