Antena Meniu Search
x

Slănina cu ceapă, vedetă la târgul delicateselor de la Cluj-Napoca

Vezi și

Slănina cu ceapă e hrana de suflet a ardelenilor. O prepară în zeci de feluri. Şi au atâtea secrete, încât greu îi poţi egala. Gospodarii şi-au expus cele mai gustoase produse într-un târg dedicat lor la Cluj-Napoca!

-M-a rugat soţia să iau ceva şunculiţă. Apăi, nu ştiu la ce se referă ea cu nişte şunculiţă, bănuiesc cu ceva cu carne.

Ţăranii adevăraţi nu pot trăi fără slănină. Afumată sau cu boia, cu carne multă sau mai puţină, cu brânză şi cu ceapă, preparatul este alimentul lor de bază. Doar că e cam subestimat, spun ei, în ultima vreme.

-Părerea mea este că toate produsele româneşti ar trebui promovate mult mai mult internaţional!

Pe acelaşi subiect

-Mâncarea mea dimineaţa: slănină, caş, usturoi şi ceapă!

Zeci de gospodari din ţară au venit să îşi expună preparatele din porc. Fiecare are reţeta lui pentru o slănină de succes. Una dintre ele este cea cu afumare la rece, când se taie slănina în bucăţi, se sărează şi se condimentează cu piper sau coriandru, iar după trei săptămâni se desărează şi se afumă cu fum rece: şase ore fum, şase ore pauză.

-Sunt diversificate. Este slănină albă, care se ţine doar la macerat în saramură. Este slănină afumată, este slănină cu boia, este slănină fiartă cu boia şi usturoi. Acestea diferă de la invetivitatea fiecăruia şi de la gustul fiecăruia.

-La slănina cu boia se prepară mujdeiul, se unge şi se pune la afumat şi la uscat.

-Am avut nişte concurenţi care s-au pregătit foarte bine. Este pentru prima dată când slănina şi produsele au fost asociate cu diverse legume, diverse condimente şi bineînţeles cu băuturi.

Cel mai important este ca porcul să mănânce sănătos, lucernă şi grăunţe, spun gospodarii, pentru că doar aşa salamul, cârnaţii, jumările şi slănina ies gustoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Slănina cu ceapă, vedetă la târgul delicateselor de la Cluj-Napoca