Antena Meniu Search
x

Slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. 2000 de invitați și 30.000 de credincioși au participat la ceremonia religioasă

Catedrala Mântuirii Neamului este sfințită duminică de Preafericitul Daniel, Patriarhul României. Două mii de invitați, între care Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, participă la ceremonia religioasă oficiată în clădire.

Catedrala Mântuirii Neamului este sfințită duminică de Preafericitul Daniel, Patriarhul României.

(Actualizare) - Racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina au fost aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Altar.

(Actualizare) - Slujba de sfinţire a Altarului, oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi PF Daniel, s-a încheiat în jurul orei 10.30, când a început prima Liturghie din Catedrala Mântuirii Neamului. 

Două mii de invitați, între care Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, participă la ceremonia religioasă oficiată în clădire.

Pe acelaşi subiect

În fața catedralei sunt zeci de mii de credincioși.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

(Actualizare) - A început Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale. 2000 de invitați participă la ceremonia religioasă.

A început slujba de Sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului

(Actualizare) - A început Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina în Catedrala Naţională.

Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina este oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă, şi de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de un sobor de mitropoliţi şi preoţi.

Imagini din timpul slujbei de Sfintire a Catedralei Manturii Neamului

Mii de credincioşi participă deja la slujbă, fiind aşteptaţi peste 30.000 de pelerini la evenimentele de sfinţire a Catedralei Neamului.

De la ora 9.00 va avea loc de Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale, iar la sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfinţire.

Mii de oameni participa la slujba de Sfintire a Catedralei Manturii Neamului

(Actualizare) - Premierul Viorica Dăncilă a sosit la Catedrala Mânturii Neamului, unde urmează să fie oficiată slujba de sfințire.

Potrivit estimărilor, între 15 mii și 30 de mii de credincioși sunt așteptați la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului.

700 de autocare aduc în cursul dimineții pelerini din toată țara, pentru a lua parte la ceremonia religioasă.

Slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului

Conform programului oficial, prima slujbă are loc la ora 08.00, Acatistul Sfintei Mari Mucenițe Sfânta Ecaterina.

Slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului este programată pentru ora 09.00, timp de o oră și jumătate. La final este citit Actul de Sfințire.

La 10.30 începe Sfânta Liturghie. Întreaga ceremonie religioasă are loc în Catedrala Națională, în care vor fi doar cei 2000 de invitați. Pelerinii pot urmări slujbele de pe monitoarele instalate în fața catedralei.

La ora 13.00, după liturghie, accesul publicului este deschis în catedrală. Tot atunci, racla cu mâna Sfântului Apostol Andrei e depusă în fața altarului. Credincioșii se pot închina la moaște după ce vizitează altarul, de asemenea, deschis publicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. 2000 de invitați și 30.000 de credincioși au participat la ceremonia religioasă