Antena Meniu Search
x

Video Șoferul drogat care a ucis doi tineri băimăreni, în ziua de Crăciun, lăsat liber de judecători

Autorul dezastrului provocat la Baia Mare, în ziua de Crăciun, când doi tineri care mergeau la colindat au murit pe loc după ce au fost spulberați de o dubă pe trotuar, este liber. Șoferul din Sălaj, care în momentul tragediei era drogat și conducea cu o viteză excesivă, a fost scos din arestul preventiv și plasat sub control judiciar.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.02.2021, 07:48

Șoferul drogat care a ucis doi tineri băimăreni, în ziua de Crăciun, lăsat liber de judecători
  • Accidentul s-a produs la intersecția bulevardelor Traian cu Republici din Baia Mare.

La două luni de la accidentul care a îngrozit opinia publică, Judecătoria Baia Mare a dat o decizie cel puțin controversată: șoferul care a omorât doi tineri în ziua de Crăciun, pe trotuar, la intersecția bulevardelor Republicii și Traian, a fost plasat sub control judiciar.

Redăm mai jos decizia instanței:

"Solutia pe scurt: În temeiul art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 242 alin. 2 Cod de procedură, art. 207 Cod procedură penală şi art. 215 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul MAN ANIEL SORIN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1, 2 şi 3 Cod penal, vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 196 alin. 1 şi 4 Cod penal şi conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive prevăzută de art. 336 alin. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, măsură dispusă prin încheierea penală nr. 4145/26.12.2020 a Judecătoriei Baia Mare, definitivă prin necontestare, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 60/UP din 26.12.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar prevăzută de art. 215 indice 1 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile.

În temeiul art. 215 alin. 1 Cod de procedură penală pe timpul cât se află pe control judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia municipiului Baia Mare, jud. Maramureş, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 lit. a şi i Cod de procedură penală cât se află pe control judiciar inculpatul are următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; - să nu conducă niciun vehicul. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în liberate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 19.02.2021. 

Document: Încheiere finală camera consiliu  546/2021 19.02.2021".

Vlad şi Cristian mergeau la colindat

Reamintim că accidentul s-a produs în 25 decembrie 2020, la intersecția bulevardelor Traian cu Republici din Baia Mare.

Șoferul dubiței a intrat pe contrasens, a lovit un taximetru, pe care l-a proiectat într-un stâlp, şi a spulberat trei prieteni care erau pe trotuar și mergeau la colindat. 

În urma impactului, Vlad și Cristian, cu vârste de 25 și 30 de ani, au murit pe loc, în timp ce amicul lor a fost rănit și i s-au acordat îngrijiri medicale.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvatori, care au demarat operațiunile specifice.

Din păcate, medicii nu au mai avut ce să facă pentru cei doi tineri.

În ceea ce-l privește pe șofer, se pare că acesta conducea cu o viteză excesivă prin oraș. La momentul impactului, ceasul din bordul vehicululu s-a blocat la 100 de km/h.

Mai mult, în urma testării antidrog, a ieșit pozitiv cocaină. 

- Articol realizat cu ajutorul informaţiilor şi imaginilor obţinute de reporterul Observator Simona Vasiac -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Șoferul drogat care a ucis doi tineri băimăreni, în ziua de Crăciun, lăsat liber de judecători