Antena Meniu Search
x

Video Spania introduce pașaportul digital pentru vaccinare, din luna mai

Reyes Maroto, ministrul spaniol al turismului, a anunţat că pașaportul pentru vaccin ar putea fi disponibil din luna mai.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.03.2021, 12:31

Paşaportul de vaccinare, anunţat de Spania - Profi Media

Paşaportul pentru vaccin, anunţat de Spania

Ministrul Spaniei pentru Turism, Reyes Maroto, a declarat miercuri că țara ar putea începe să utilizeze pașaportul pentru vaccin din luna mai, când va avea loc târgul internațional de turism FITUR, la Madrid. "Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital (când FITUR va începe pe 19 mai)", a declarat ea la un post de televiziune, citat de Reuters.

Confruntați cu o pandemie care a ucis peste 900.000 de oameni în Europa și a împins continentul în cea mai profundă recesiune, liderii UE au fost de acord să lucreze la certificatele de vaccin pentru a relansa industria turismului, care a fost grav lovită de pandemie.

Istvan Jakab, Comisia Europeană: "Să includă informaţii referitoare la vaccinare sau în cazul celor care nu s-au vaccinat la testare, ori referitor la perioada de convalescenţă după infecţia cu Covid. Statele membre trebuie să facă şi ele un efort ca să avem aceste certificate până în sezonul de vară. Acest paşaport verde va avea, pe lângă datele personale ale pasagerului, informaţii cu privire la data vaccinării, serul administrat, dar şi un cod QR"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Spania introduce pașaportul digital pentru vaccinare, din luna mai