Antena Meniu Search
x

Filmul jafului din Otopeni. Liviu Chesnoiu, criminalist: "Nu se duc așa la întâmplare acolo"

Jaf la bancă în zorii zilei: şase indivizi cu cagule au aruncat în aer două bancomate din centrul oraşului Otopeni. Localnicii au crezut că este cutremur, atât de puternică a fost explozia. Până să vină poliţia, hoţii au reuşit să fugă cu un bancomat, dar au pierdut o cutie de valori pe drum. Un tânăr care trecea întâmplător prin zonă a fugit speriat când a realizat că e martorul unui jaf. La 14 ore de la atac, hoţii sunt încă liberi.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 08.09.2020, 20:05

Vezi și
  • Spargere ca-n filme, cu explozibili, în Otopeni
  • Polițiștii încă nu au dat de urma hoților

Ora 5 dimineaţa, centrul oraşului Otopeni. Într-o zonă intens circulată chiar şi la acea oră, cinci indivizi cu cagule dau spargerea într-o bancă. Un tânăr care se întorcea de la fast food este martorul cheie al acţiunii. A povestiti pentru Observator scenele de film.

Reporter Observator: Ai apucat să vezi câţi erau?

Martor: Aşa erau cinci. Şi şoferul era în maşină.

Reporter Observator: Ce maşină era?

Martor: Albă cu numere străine, o dubă. Eu am ajuns în dreptul șoferului. Pe el am putut să îl disting.

Reporter Observator: Cum arată șoferul?

Martor: Era blond și purta niște ochelari de vedere sau soare și masca la gură.

Reporter Observator: Pe cei cinci ai apucat, aşa, să îi vezi?

Martor: Nu, ei erau mascaţi.

Două bancomate de 400 de kilograme fiecare aflate la parterul unui bloc au fost aruncate în aer. Hoţii reuşesc să fugă cu unul dintre ele. Din al doilea fură doar caseta de valori. O bună parte din bani sunt însă scăpaţi în interiorul băncii şi abandonaţi, spun anchetorii.

Explozia a fost atat de puternica încât a devastat sucursala. Tavanul s-a prăbușit, pereții s-au crăpat iar geamurile au fost spulberate.

Locatarii din bloc sunt treziţi de zguduitura puternică şi de zgomotul infernal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Câteva secunde mai târziu oamenii ies din locuinţe să vadă ce se întâmplă. Parterul imobilului, unde funcţiona sucursala unei bănci, este distrus aproape. Pereţii sunt zdrobiţi iar geamurile aruncate până în Drumul Naţional 1, aflat la nici 20 de metri depărtare. Este momentul în care oamenii realizează că au de-a face cu un jaf asupra celor două bancomate aflate în bancă şi alertează poliţia.

Polițiștii încearcă să afle pe unde au venit spărgătorii

Clădirea băncii este situată la nici un kilometru depărtare de primăria şi poliţia oraşului Otopeni.

O primă variantă include că suspecții să fi ajuns până în fața băncii pe Drumul Național 1. Ar fi putut suspecții ca după ce au furat fie să meargă pe DN1 spre Ploiești, fie să între în Otopeni și să-și piardă urma.

Poliţiştii au luat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe Drumul Național 1, pentru a reface drumul infractorilor.

O altă variantă este că suspecții să se fi îndreptat pe centura Capitalei sau dinspre Tunari. Aici există camere video de supraveghere.

Ofiţeri de la Investigaţii Criminale au cercetat zona mai bine de 10 ore. Modul de acţiune al hoţilor a fost extrem de violent, spun specialiştii. Nu se ştie încă ce fel de explozibil au folosit.

Nici paguba nu a fost evaluată până acum, dar potrivit unor surse, bancomatele fuseseră alimentate cu o zi înainte.

Liviu Chesnoiu, criminalist: Nu se duc așa la întâmplare acolo. Supraveghează zona, o mașină stă non stop acolo. Văd când se încarcă bancomatul. Nu se duc ei când e gol. E posibil să fi fost două echipe.

Coincidenţă sau nu, câteva ore mai târziu, în localitatea Gruiu și Ilfov, un autoturism care aparţine al unui ofiţer din serviciile secrete a fost găsit incendiat.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: Poliţiştii nu exclud nicio variantă, tocmai de aceea cercetările sunt înd esfăşurare în acest moment, sub coordonarea procurorilor, pentru stabilirea tuturor îmăprejurărilor comiterii celor două fapte.

Poliţiştii spun că modul de operare e importat din străinătate.

Incidente similare au avut loc în ultimul an şi în Sinaia, Constanţa, Braşov sau Timişoara unde hoţii au aruncat în aer bancomate. Până acum au fost prinşi cinci suspecţi în trei dintre jafuri.

Spărgătorii din Otopeni sunt încă liberi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Filmul jafului din Otopeni. Liviu Chesnoiu, criminalist: "Nu se duc așa la întâmplare acolo"