Antena Meniu Search
x

Video Stadionul din Târgu Jiu, fără omologare de la UEFA. Angajaţii primăriei au ocupat spaţiile care ar fi trebuit să aibă alt scop

Una dintre cele mai mari arene sportive din zona Olteniei riscă să nu poată găzdui meciuri internaţionale organizate de UEFA. Este vorba despre Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Motivele principale pentru care naţionala de fotbal a României nu poate să joace meciuri acolo sunt legate de infrastructură, dar şi de faptul că mai multe spaţii din stadion sunt ocupate de angajaţii primăriei.

Alin Stan
de Alin Stan

la 24.03.2022, 08:36

Vezi și

Stadionul din Târgu Jiu nu poate fi omologat de UEFA pentru meciuri internaţionale după ce mai multe spaţii au fost atribuite funcţionarilor publici.

Arena trebuie să pună la dispoziţia echipelor de fotbal spaţii precum: birou de presă, sală de lucru, birouri pentru oficiali, cabinet medical, cabinet control anti-doping și sală de conferință, acestea fiind doar câteva dintre cerințele impuse. Toate aceste spaţii, însă, au fost ocupate de angajaţii primăriei.

Camilian Floroiu, director Pandurii Târgu Jiu: Este regretabil pentru că este un stadion de 4 stele construit la Târgu Jiu și este păcat să privezi comunitatea de a urmări și de a fi în tribune la meciurile echipei naționale sau poate chiar meciuri de Cupa UEFA.

Fără omologare de la UEFA

Pe acelaşi subiect

Dacă de liga întâi nici nu se pune problema, nici măcar de meciuri de liga a doua nu se mai pot bucura microbiştii din Târgu Jiu. Federaţia Română de Fotbal obligă echipa gazdă să ofere la dispoziţie o sală de lucru pentru presă, dar şi internet - lucru inexistent pe noua arenă.

Camilian Floroiu, director Pandurii Târgu Jiu: Spațiile acestui stadion ar trebui să se desfășoare activități strict legate de fotbal sau atletism, nici de cum spații pentru angajații Primăriei Târgu Jiu.

În incinta arenei sportive funcționează acum mai multe Direcții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, dar și DSP-ul, un centru de vaccinare și spații unde se depozitează ajutoarele venite de la Uniunea Europeană. Aproximativ 2 mii de metri pătraţi, pe cele 5 etaje ale stadionului, sunt ocupate de acestea. 

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Sunt spaţii comerciale care au fost prevăzute cu această destinație în momentul în care s-a realizat stadionul și spații administrative. Acolo există o interpretare cu rea credință a unora că acele spații administrative ar fi cu dedicație doar pentru activitatea sportivă. 

Stadionul din Târgu Jiu are o capacitate de peste 12.000 de locuri și a costat circa 26 milioane de euro, bani veniți de la Compania Naţionala de Investiţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Stadionul din Târgu Jiu, fără omologare de la UEFA. Angajaţii primăriei au ocupat spaţiile care ar fi trebuit să aibă alt scop