Momente emoționante în Bistrița, la Ştafeta Veteranilor: "Un dram de respect celor ce şi-au dat viaţa pentru ţară"

De Redactia Observator.
Publicat: 21.10.2020, 09:11.
Actualizat: 21.10.2020, 09:32

O acţiune cu rolul de promova curajul şi patriotismul, dar şi de a celebra eroii români, este în desfăşurare luna aceasta în mai multe părţi ale ţării. "Ştafeta Veteranilor", aşa cum este numită, a ajuns şi la Bistriţa. Evenimentul a fost plin de momente emoţionante pentru participanţi.

"Ştafeta Veteranilor" a ajuns la a şaptea ediţie. Acţiunea presupune purtarea în alergare a trei ştafete, fiecare în câte una din culorile drapelului. La manifestaţie participă alergători civili sau militari, în activitate sau nu, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii.

Fruntaș Tănase, voluntar: Este o onoare. Pentru a comemora şi a aduce un dram de respect celor ce şi-au dat viaţa pentru ţară.

Cea mai dificilă parte a traseului până la Bistriţa a fost pentru alergătorii care au pornit din Vatra Dornei. În drumul lor, au avut de urcat până la cota 1200 şi de a traversa munţii prin Pasul Tihuţa.

Cap. Petrică Andronache, voluntar: Este dificil, dar noi ne antrenăm zilnic prin munţi. Suntem special pregătiţi.

Loc. Georgiana Brânzea, voluntar: Am avut 91 de kilometri, din Târgu Mureş până aici. Am alergat şi pedalat. Am fost împărţiţi, ne-am grupat, am format cu adevărat o echipă.

Pe traseu, alergătorii au oprit la fiecare monument dedicat eroilor români. La garnizoana Bistriţa, au fost întâmpinaţi de Comandantul Brigăzii 81 Mecanizată.

Domnule colonel vă predau Ştafeta Veteranilor pentru a fi dusă mai departe, până la Carei.

Col. Cornel Scurt, Brigada 81 Mecanizată: Un omagiu adus de militarii participanţi la aceste ştafete.

"Ştafeta Veteranilor" a început pe 13 octombrie. Alergătorii au pornit pe trasee din Reşiţa, Tulcea şi Sighişoara, iar destinaţia finală este municipiul Carei, ultima localitate transilvană eliberată în anul 1944. Acolo alergătorii vor ajunge pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, când se vor împlini 76 de ani de la Bătălia de la Carei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro