Antena Meniu Search
x

Momente emoționante în Bistrița, la Ştafeta Veteranilor: "Un dram de respect celor ce şi-au dat viaţa pentru ţară"

O acţiune cu rolul de promova curajul şi patriotismul, dar şi de a celebra eroii români, este în desfăşurare luna aceasta în mai multe părţi ale ţării. "Ştafeta Veteranilor", aşa cum este numită, a ajuns şi la Bistriţa. Evenimentul a fost plin de momente emoţionante pentru participanţi.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 09:32

Vezi și
  • Evenimentul "Ştafeta Veteranilor" se desfășoară de șapte ani
  • Alergătorii au oprit la fiecare monument dedicat eroilor români
  • Cele mai importante știri alei zilei, la Observator 19

"Ştafeta Veteranilor" a ajuns la a şaptea ediţie. Acţiunea presupune purtarea în alergare a trei ştafete, fiecare în câte una din culorile drapelului. La manifestaţie participă alergători civili sau militari, în activitate sau nu, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii.

Fruntaș Tănase, voluntar: Este o onoare. Pentru a comemora şi a aduce un dram de respect celor ce şi-au dat viaţa pentru ţară.

Cea mai dificilă parte a traseului până la Bistriţa a fost pentru alergătorii care au pornit din Vatra Dornei. În drumul lor, au avut de urcat până la cota 1200 şi de a traversa munţii prin Pasul Tihuţa.

Cap. Petrică Andronache, voluntar: Este dificil, dar noi ne antrenăm zilnic prin munţi. Suntem special pregătiţi.

Loc. Georgiana Brânzea, voluntar: Am avut 91 de kilometri, din Târgu Mureş până aici. Am alergat şi pedalat. Am fost împărţiţi, ne-am grupat, am format cu adevărat o echipă.

Pe traseu, alergătorii au oprit la fiecare monument dedicat eroilor români. La garnizoana Bistriţa, au fost întâmpinaţi de Comandantul Brigăzii 81 Mecanizată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Col. Cornel Scurt, Brigada 81 Mecanizată: Un omagiu adus de militarii participanţi la aceste ştafete.

"Ştafeta Veteranilor" a început pe 13 octombrie. Alergătorii au pornit pe trasee din Reşiţa, Tulcea şi Sighişoara, iar destinaţia finală este municipiul Carei, ultima localitate transilvană eliberată în anul 1944. Acolo alergătorii vor ajunge pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, când se vor împlini 76 de ani de la Bătălia de la Carei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Momente emoționante în Bistrița, la Ştafeta Veteranilor: "Un dram de respect celor ce şi-au dat viaţa pentru ţară"