Antena Meniu Search
x

Starea de sănătate a lui Florin Piersic, după operaţia de la genunchi. Ore critice pentru marele actor

Veşti bune despre starea de sănătate a maestrului Florin Piersic, care a trecut cu bine de o nouă operaţie, cea de la genunchi. Medicii de la Spitalul "Foişor" din Capitală au reuşit să-i scoată cu succes proteza care întreţinea infecţia din organism. Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 11:38

Starea de sănătate a lui Florin Piersic, după operaţia de la genunchi. Ore critice pentru marele actor - Inquam Photos

Starea de sănătate a actorului Florin Piersic, supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă, este uşor îmbunătăţită. "Este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur", anunţă vineri reprezentanţii Spitalului "Foişor" din Capitală, unde marele actor este internat.

Medici: După operaţie, perioada critică este de 72 de ore

"În urma evaluării din această dimineaţă, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur", transmit reprezentanţii unităţii sanitare.

Aceştia precizează că perioada critică postoperatorie este de 72 de ore.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul "Foişor", unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală"În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului "Foişor", as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

Florin Piersic va rămâne imobilizat la pat cel puţin o lună până când va fi tratat de infecţie. Abia apoi, medicii ar putea să îi pună o nouă proteză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Starea de sănătate a lui Florin Piersic, după operaţia de la genunchi. Ore critice pentru marele actor