Antena Meniu Search
x

Florin Piersic, internat la Foișor în "stare generală gravă". Medici: Pacientul prezintă multiple patologii asociate

Actorul Florin PIersic a fost internat, joi dimineață, la Spitalul Foişor din Bucureşti "cu o stare generală gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi". Medicii fac investigaţii suplimentare pentru a decide paşii care vor fi urmaţi în continuare.

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 14:47

Medicii de la Spitalul Foișor, după internarea lui Florin Piersic: "Stare generală gravă" în urma unui sepsis pornit de la genunchi - Inquam Photos

Starea lui Florin Piersic este gravă, spun medicii de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular. Punctul de plecare al sepsisului este proteza totală de genunchi, dar actorul are și alte afecțiuni, cea mai gravă fiind cea cardiacă.

"În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă. Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică. Vom reveni cu detalii atunci când vom avea mai multe informații", au transmis reprezetanții unităţii medicale, printr-un comunicat de presă.

Actorul în vârstă de 88 de ani a fost transferat de la Cluj-Napoca la București, la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu o aeronavă SMURD.

Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor pentru a i se scoate proteza de la genunchi

Pe acelaşi subiect

Joi dimineață, actorul Florin Piersic a fost mutat la Spitalul Foișor, pentru a primi tratament ortopedic. Medicii de la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" spun că actorul este stabil, însă este vorba de un pacient vulnerabil prin vârstă și boli asociate.

Actorul Florin Piersic va face investigaţia PET - CT, apoi va fi transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi, a declarat, joi, pentru Agerpres, managerul Institutului "Matei Balş", Cătălin Apostolescu. "Va face PET - CT şi va merge la Spitalul Foişor, unde i se va scoate proteza de genunchi", a spus Apostolescu.

Potrivit unei informări a Institutului "Matei Balş", actorul este stabil în acest moment şi se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară. "Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârsta şi bolile asociate. Este vorba de un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară (boli infecţioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică. Domnul Florin Piersic va fi transferat în această dimineaţă la Spitalul Foişor pentru tratament ortopedic. Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie", precizează sursa citată. Conform reprezentanţilor institutului, după intervenţia ortopedică, actorul va continua tratamentul procesului infecţios.

Conducerea Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii. 

Primul mesaj transmis de pe patul de spital

Marele actor are un mesaj pentru cei care sunt îngrijoraţi de starea lui de sănătate. 

Maestrul Florin Piersic doreşte să transmită gânduri bune pentru toţi admiratorii dumnealui şi să îi asigure că "este pe mâini bune".

Prieteni, colegi şi admiratori, toţi îl aşteaptă din nou acolo unde îi este locul: pe scenă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Florin Piersic, internat la Foișor în "stare generală gravă". Medici: Pacientul prezintă multiple patologii asociate