Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea din România unde te poţi distra cât pentru două anotimpuri. Cum te poţi da sania în mijlocul primăverii: gradul de ocupare e de aproape 100%

În timp ce unii se pregătesc pentru grătare, alţii se dau cu sania în plină primăvară. De 1 Mai la Durău, în judeţul Neamţ, turiştii se pot bucura de o experienţă inedită. Aici, pe pârtia de schi a fost amenajat traseul pentru sania de vară. Aceasta nu are nevoie de zăpadă, însă garantează distracţia şi pentru adulţi şi pentru copii.

de Angela Bertea

la 30.04.2024, 18:14

Vezi și

La Durău, în Neamţ, vara e ca iarna. Nu e zăpadă, ce-i drept, dar turiştii se pot da în continuare cu sania. Experienţa inedită a adus deja zeci de părinţi şi copii pe pârtia de la poalele muntelui Ceahlău. Pentru că vremea a ţinut cu turiştii de aici, sania de vară a fost montată anul acesta mai devreme. Numai bine pentru cei care petrec aici minivacanţa de 1 mai şi Paşte. "Sania la Durău are lungimea de 820 de metri, traseul durează undeva la 3 minute, în funcţie de viteza de coborâre. Viteza maximă este de 40 kilometri pe oră. Pentru sania de vara, preţurile sunt de la 14 lei pe o tură", a declarat George Chiriac, administrator parc.

Gradul de ocupare al unităţilor de cazare din zonă este de aproape 100% pentru aceste zile

Pe lângă sania de vară, în parcul de distracţii din Durău, vizitatorii au la dispoziţie carusele, trambuline, tobogane şi multe altele. O nouă experienţă ce poate fi încercată aici la Durău este acest traseu de triciclete amenajat chiar lângă pârtia de schi. Se pot bucura atât copiii cât şi adulţii. Şi, evident, pentru că vorbim despre Moldova, după orice porţie de distracţie, urmează una delicioasă de preparate tradiţionale şi nu numai.

"Noi ne răsfăţăm oaspeţii la această pensiune cu ciorbe, pâine de casă, gulaş, mai avem tochitură, bulz şi pentru copii pizza, burger, nuggets", a declarat Daniela Ichim, ospătar pensiune. "Avem şi ciubăr cu saună, este situat în spatele pensiunii cu spaţiu verde şi două foişoare unde fiecare persoană poate să se recreeze", a declarat Antonela Vidrighin, reprezentant pensiune. "Hotelul dispune şi de saună, loc de joacă pentru copii, mai avem şi teren exterior de tenis/fotbal", a declarat Ioana Ieremie, şef recepţie hotel. Gradul de ocupare al unităţilor de cazare din zonă este de aproape 100% pentru aceste zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Staţiunea din România unde te poţi distra cât pentru două anotimpuri. Cum te poţi da sania în mijlocul primăverii: gradul de ocupare e de aproape 100%