Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Staţiunea în care turiştii fac plajă lângă şantier, printre utilaje. Specialiştii îi sfătuiesc să stea departe de apă

Plaje cu utilaje şi conducte. Acesta este peisajul pe care îl întâlnesc turiştii care merg în sudul litoralului românesc. Lucrările de înnisipare sunt în toi în ciuda sezonului estival şi vor fi terminate abia în toamnă. În tot acest timp, specialiştii ne sfătuiesc să stăm departe de mare. Lucrările afectează calitatea apei.    

de Andreea Filip

la 09.07.2024 , 14:18

În sudul litoralului s-a ivit o situaţie cel puţin ciudată. Dacă până acum în alte staţiuni, lucrările de înnisipare erau oprite în plin sezon estival, în prezent, pocesul are loc în plină vară.

În Jupiter, turiştii trec prin şantier pentru a ajunge în zona unde pot face plajă. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au transmis că monitorizează zona, iar până acum nu au fost semnalate probleme.

De cealaltă parte, biologii de la Institutul Naţional de Cercetare Marină au declarat că nu este în regulă ce se întâmplă deoarece curenţii se pot schimba foarte uşor, iar nisipul răscolit din şantier ajunge în zona unde turiştii fac baie şi apa devine tulbure. 

Vezi și

De asemenea, reprezentanţii ANAT au semnalat problemele către Ministerul Mediului şi asta pentru că, oricât de benefic ar fi acest proces de înnisipare pentru consolidarea litoralului, de cealaltă parte, lucrările ar trebui făcute în afara sezonului estival astfel încât turiştii să nu simtă acest disconfort. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Staţiunea în care turiştii fac plajă lângă şantier, printre utilaje. Specialiştii îi sfătuiesc să stea departe de apă