Antena Meniu Search
x

Harababură în Educație. Subiectele grilă la Bacalaureat 2019 și Evaluarea Națională, retrase de pe site de Rovana Plumb

Subiectele grilă la Bacalaureat 2019 și Evaluarea Națională au stârnit furia părinţilor, profesorilor şi elevilor. După ce ieri Ministerul Educaţiei a publicat noile modele de subiecte pentru examene, astăzi s-a răzgândit.

Vezi și

Subiectele grilă la Bacalaureat 2019 și Evaluarea Națională au stârnit furia părinţilor, profesorilor şi elevilor. Schimbarea, spun ei, vine din nou, pe nepusă masă, după începutul anului şcolar. Fără nicio consultare. Aşa se face că, după ce ieri Ministerul Educaţiei a publicat noile modele de subiecte pentru examene, astăzi s-a răzgândit. De altfel, la vârful ministerului, nu se ştie nici măcar cine a luat decizia. 

Deşi examenele de tip grilă sunt considerate mai simple, mulţi elevi ar alege detaşat examenul scris, cu explicaţii şi comentarii. Ei consideră că întrebările cu variante de răspuns nu sunt potrivite oricărei materii. Şi se tem că pot greşi mai uşor.

Nici elevii de top nu sunt încântaţi de ideea unor subiecte grilă la Bacalaureat sau Evaluarea Națională. Cred că astfel departajarea dintre cei pregătiţi şi cei nepregătiţi s-ar face mai greu. Iar rata de promovare ar creşte pentru că răspunsurile grilă sunt mai uşor de copiat.

Cel mai grav este că schimbările vin abia acum şi că nimeni nu a fost consultat deocamdată.

După ce noile modele de subiecte au stârnit rumoare, Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, le-a retras rapid de pe site.

Misterul va fi elucitat, cel mai probabil maine, după ce părinţii, elevii şi profesorii vor merge la discuţii la Ministerul Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Harababură în Educație. Subiectele grilă la Bacalaureat 2019 și Evaluarea Națională, retrase de pe site de Rovana Plumb