Antena Meniu Search
x

Video Sumele cheltuite de românii care au preferat comoditatea de Paşte. Cât costă trei nopţi de cazare la mare

De Paşte, tot mai mulţi români îşi caută liniştea în vacanţă. Hotelurile sunt pline şi la mare şi la munte, iar pentru a scăpa de grija gătitului mulţi dintre turişti au optat pentru cazare cu masă festivă inclusă. Cu doar câteva ore înainte de Slujba de Înviere, restaurantele pun la punct ultimele detalii pentru a-şi răsfăţa clienţii cu cele mai bune gustări. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 04.05.2024, 19:43

Vezi și

Cine a vrut să scape de cozile din supermarket şi orele în bucătărie a optat anul acesta pentru ofertele de cazare cu masa de Paşte inclusă. În bucătării, gazdele pun la punct ultimele detalii.

Au preferat comoditatea 

Sebastian Puznavă - manager hotel: Colegii noştri îi vor aştepta cu ouă roşii, cozonac, drob, chiar la 12 noaptea. Iar pentru masa de mâine am pregătit miel la proţap, ciorbă de miel, drob şi tot ceea ce presupune masa de Paşte - cu cozonac, cu ouă. 

Leonard Munteanu - ospătar restaurant: Suntem pregătiţi în totalitate pentru toată lumea. Mâine îi aşteptăm pe toţi în număr cât mai mare să servească preparatele specifice de Paşte. 

Pe acelaşi subiect

Turistă: Mai bine, că acasă n-am mai făcut nimic. Am fugit ca să nu mai facem, da, da, da. Deci o să ne simţim foarte bine.

La Mamaia, o familie plăteşte pentru trei nopţi de cazare, cu meniul inclus, între 1.029 şi 2.000 de lei. Turiştii cazaţi aici pot mânca şi fast food la un festival gastronomic. 

Turişti: Tot ce prindem, deşi mâine e Paştele, ar trebui să ne abţinem, am gustat din orice.

- Sunt foarte multe bunătăţuri aici, mi-a atras atenţia un loc unde se vinde pizza. 

Preţuri mai mari ca anul trecut 

În staţiunile de pe litoral, preţurile sunt mai mari decât anul trecut. Pentru o ciorbă turiştii plătesc până la 80 de lei. Cine vrea o pizza scoate din portofel între 50 şi 120 de lei, în funcţie de sortiment. Şi pentru băuturi costul variază între 15 şi 50 de lei.

Şi pe Valea Prahovei şi la Braşov hotelurile au fost rezervate din timp. 

Claudiu Loghin - reporter Observator: Vremea frumoasă şi faptul că e vacanţa de Paşte au adus mii de turişti în centrul istoric al Braşovului. E suficient să aruncăm o simplă privire pe terasă pentru a înţelege că suntem într-o perioadă turistică de vârf.

Turişti: Să ne relaxăm, să ne bucurăm de peisaj, să ne simţim bine în familie.

- Suntem cazaţi la Predeal, mâine vom avea o masă festivă, ca orice zi de Paşte. 

Iar meniurile sunt pentru toate gusturile.

Horia Huluban, administrator restaurant: Sarmale si papanaşi, care sunt cei mai căutati in România. Oric turist care vine întreabă în primul rând dacă sunt papanaşi.

Staţiunile din nordul ţării sunt şi ele printre destinaţiile căutate de cei care îşi doresc să petreacă Paştele departe de forfota marilor oraşe. Astăzi, zeci de turişti au ajuns în vizită la Cascada Cailor din Maramureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Sumele cheltuite de românii care au preferat comoditatea de Paşte. Cât costă trei nopţi de cazare la mare