Antena Meniu Search
x

Video Pericolele din Noaptea de Înviere. La ce trebuie să fim atenţi atunci când ne întoarcem acasă de la biserică

În Noaptea de Înviere, candela a luat demult locul lumânării simple, de ceară. Este mai sigură, dar nu în totalitate. O candelă din plastic ieftin, de exemplu, poate lua foc extrem de uşor dacă este lăsată să ardă nesupravegheată. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 04.05.2024, 15:26

Vezi și

Lumânările se pot cumpăra de la biserică, din piaţă sau din supermarketuri. Cei mai mulţi dintre credincioşi aleg candelele pentru că e mai sigură şi pot ajunge cu ea aprinsă acasă.

Pericolele din Noaptea de Înviere 

În ultimii ani, lumânările clasice au fost înlocuite cu cele din sticlă decorate cu îngeraşi, orhidee şi chiar pietre preţioase. Indiferent de mărime, toţi credincioşii vor aduce în case lumina Învierii. Preoţii spun că nu are importanţă cum arată lumânarea, iar pompierii recomandă tuturor să aibă mare grijă.

Lumânările se aprind doar în spaţiile amenajate, iar pe timpul slujbelor uşile bisericilor trebuie să rămână deschise. Precauţi trebuie să fim şi acasă în Noaptea de Înviere, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. Atenţie nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Pericolele din Noaptea de Înviere. La ce trebuie să fim atenţi atunci când ne întoarcem acasă de la biserică