Antena Meniu Search
x

Video Supăraţi că bătaia dintre Deleni şi Văleni a fost oprită, sătenii au atacat jandarmii. Urmărire ca-n filme, live pe Facebook

Lupta tradiţională de la Ruginoasa s-a transformat într-o scenă desprinsă parcă din filmele cu Louis de Funes. Supăraţi că bătaia dintre Deleni şi Văleni a fost oprită înainte să înceapă, sătenii au atacat jandarmii. Unul dintre oamenii legii a ajuns la spital. Agresorul a fugit iar de aici a început o urmărire tragi-comică chiar pe şinele de tren. Întreg incidentul a fost transmis live, pe reţele de socializare. 

de Redactia Observator

la 31.12.2021, 19:33

Vezi și

Tradiţionala bătaie cu bâte de la Ruginoasa s-a transformat într-o răfuială cu jandarmii. Pentru că nu au fost lăsaţi să lupte, precum strămoşii lor, sătenii s-au încins. În vacarmul creat, victimă a căzut chiar unul dintre jandarmi, care a primit un pumn în faţă. 

Ce a urmat, a semănat cu o parodie a unui film de acţiune. Bătăuşul a fugit, iar jandarmii au pornit pe urmele lui, alergaţi de întreg satul. Drumul înzăpezit nu prea i-a ajutat pe oamenii legii să îl prindă mai repede pe agresor.

Urmărirea din Ruginoasa a fost transmisă live şi pe Facebook

Într-un final, bătăuşul a ajuns la poliţie şi va fi cercetat pentru ultraj. 

Ioan Merlușcă, Jandarmeria Mobilă Bacău: Subofiţerul agresat a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la faţa locului şi, ulterior, a fost transferat la Spitalul Paşcani.

Ironic, bătălia cu jandarmii a venit la două zile după ce, tot ei, au împânzit uliţele din Ruginoasa cu pliante şi afişe prin care îi îndemnau pe localnici să respecte tradiţia, dar să se bată responsabil. 

150 de jandarmi şi poliţişti au ieşit de dimineaţă în întâmpinarea cetelor, pentru ca lupta simbolică să nu se transforme într-un război în toată regula. Din cauza violenţelor, bătăile dintre Văleni şi Deleni au fost interzise, în anul 2016. Cea mai gravă situație a fost în urmă cu 10 ani, când un adolescent de 17 ani a rămas paralizat, după ce a fost lovit cu o piatră în cap, iar alte trei persoane au fost spitalizate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Supăraţi că bătaia dintre Deleni şi Văleni a fost oprită, sătenii au atacat jandarmii. Urmărire ca-n filme, live pe Facebook