Antena Meniu Search
x

Video Pompierii de ieri și de azi, uniți de povești de viață și misiuni aparte. În anii 40', Florian Seba mergea la intervenţii în opinci

A trăit într-o viaţă cât alţii în zece. A trecut prin foc, la propriu, a salvat vieţi în timpul războiului, a crescut copii şi nepoţi şi a ajuns să le povestească despre întâmplări rupte parcă dintr-o altă lume. Este povestea unui pompier militar din Teleorman care a împlinit zilele acestea un secol. În ziua specială a fost înconjurat de familie, dar şi de militari, care i-au trecut pragul pentru a-i strânge mâna, în semn de respect şi recunoştinţă.

de Redactia Observator

la 14.08.2022, 08:36

Vezi și

Pompierii teleormăneni au avut o misiune specială. Destinația: comuna Piatra, sat Lisa. A fost zi de sărbătoare în familia Seba, iar în centrul atenției a fost sergentul Florian Seba. A împlinit 100 de ani, iar familia și-a dorit să-i facă o aniversare memorabilă. ”Bună ziua! La mulţi ani! Din partea pompierilor din Teleorman, vrem să vă facem o surpriză. Avem pentru dumneavoastră un tort şi o mică atenţie!”

Aniversare emoționantă: Florin, pompier militar, a împlinit 100 de ani

Deși picioarele nu îl mai ajută, gândurile și mintea domnului Florian îi sunt la fel de agere ca în anii tinereții. Ar da orice să poată îmbrăca din nou haina de pompier. ”Asta e la Bucureşti. La Bucureşti. Eram de serviciu. Făceam de serviciu în fiecare sâmbătă seară. Aş vrea să mai fiu o dată, dar nu se mai poate”, mărturisește Florian Seba.

În anii 40', domnul Florian mergea la intervenţii în opinci. Acum, echipamentele pompierlor îl fascinează şi glumeşte când vede bătrânul topor din dotarea colegilor. ”Neschimbat. Acesta e singurul. Şi toporaşul”, spune el.

Pe acelaşi subiect

O poveste de viață tulburătoare, marcată de bucurii și greutăți

Viața nu i-a fost uşoară, ne povestesc ai lui. Războiul, sărăcia şi greutăţile au apăsat pe umerii familiei. I-a fost însă mereu alături soţia sa, tanti Ioana. Sunt de 80 de ani căsătoriţi, iar femeia, cu doi ani mai tânără decât el, este şi astăzi lângă el. Şi nici că îi iese din vorbă, că aşa au învăţat-o ai ei. 

Mai în glumă, mai în serios, femeia ne spune şi secretul unei căsnicii care a doborât orice barieră. Pentru ea, bărbatul ei a fost cel mai bun. Şi îşi aminteşte şi astăzi mândria cu care îl privea în haina militară. ”Când se ducea acolo, erau 5-6 şi îi îmbrăcau frumos. Aveau caschetele alea în cap, sclipeau”, povestește Ioana Seba.

Lecțiile de viață și poveștile celor doi bătrâni i-au ghidat pe copii și nepoți și inspiră întreaga comunitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Pompierii de ieri și de azi, uniți de povești de viață și misiuni aparte. În anii 40', Florian Seba mergea la intervenţii în opinci